Malatya TSO üyelerine 20 milyon TL hibe

Malatya TSO üyelerine 20 milyon TL hibe

Ekonomi 5.08.2023 16:51:51 0
Malatya TSO üyelerine 20 milyon TL hibe
Tarih: 05.08.2023 16:51 Güncelleme: 05.08.2023 16:51
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, MTSO üyelerine toplam 20 milyon TL hibe desteği sunulacak.
Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, beraberinde UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.

Ziyarette UNDP ile MTSO arasında “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, MTSO üyesi firmalara yaklaşık 20 milyon TL hibe desteği sunulacak. Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programına başvurular 31 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “UNDP Türkiye Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, geçtiğimiz Haziran ayında heyetiyle odamızı ziyaret etmişti. O ziyarette kendilerine şehrimizin ve üyelerimizin depremden gördüğü zararı detaylı bir şekilde sunarak, hibe destekleri talebinde bulunmuştuk. Yönetim Kurulu Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da bu konuyla ilgili başta BM Kalkınma Programı UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton hanımefendiyle olmak üzere birçok yetkili ile önemli temaslarda bulundu, süreci takip etti. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması üyelerimiz adına bizleri memnun etmiştir. 10 bin üyemizin yaklaşık yüzde 80’i depremden zarar gördü. Üyelerimizin toparlanması sürecinde 20 milyon TL hibe desteği önemli bir can suyu olacaktır. Ben gerek bugünkü ziyaretiniz, gerekse hibe desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Hibe desteği hakkında bilgiler veren Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, “6 Şubat depreminin ilk gününden bu güne UNDP olarak 11 ilimizin yanındayız. Depremden etkilenen küçük işletmelerin desteklenmesi için bir program başlatmayı planladık. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Bey ve diğer yetkililer programın hibe şeklinde olması için bizlerle yoğun bir temas kurdu. Malatya’ya 700 bin dolar, yaklaşık 20 milyon TL bütçe ayırdık. Malatya TSO üyelerine başvurmaları halinde hibe şeklinde bu bütçeyi sunacağız. Yapılan başvuruları değerlendireceğiz. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız. 1-10 arası personel çalıştıran tüm işletmeler başvurabilirler. Bu programın devamında yine başka hibe desteleri sunmaya devam edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: malatya tso üyelerine 20 milyon tl hibe
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ