Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın: “Çözüme yaklaşıyoruz"

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın: “Çözüme yaklaşıyoruz"

Ekonomi 12.11.2024 12:03:36 0
Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın: “Çözüme yaklaşıyoruz
Tarih: 12.11.2024 12:03 Güncelleme: 12.11.2024 12:03
Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirterek yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda hibe desteği sağlanacağını söyledi.
Malatya’da 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremlerden sonra ağır hasar gören ve yıkılacak durumda olan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmaları başlatıldı. Bu süreçte, Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, konunun çözülmesi için önemli gelişmeler yaşandığını ve çalışmalara hız verildiğini duyurdu.
"Ağıl ve ahır sorunuyla ilgili gelişmeler olumlu"
İhsan Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, depremde yıkılan ya da ağır hasar gören ağıl ve ahırların yeniden inşa edilmesi için gerekli destek ve hibelerle ilgili kurumlarla olan görüşmelerin olumlu yönde sonuçlandığını belirtti. Akın, "Bu konuda uzun zamandır ilgili tüm mercilerle, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile birçok görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin ardından, yaklaşık iki hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yaptığımız toplantı sonucunda, ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmelerin hızlandırılması için talimat verilmiş olup, çalışmalar yeniden başlamıştır" dedi.
"Acil durumdaki yetiştiricilere hibe desteği sağlanacak"
Malatya’daki birçok yetiştirici için ağıl ve ahır yapımının büyük bir önem taşıdığını belirten Akın, "Ağıl ve ahır yapımı için gerekli tespitler ve müracaatlarla ilgili çalışmalar tekrar hızlandırıldı. Şartları uyan, acil durumda olan ve çoğu mağdur durumda olan yetiştiricilerimizin hibeye esas ağıl ve ahır yapımına yönelik iş ve işlemleri başlatılmıştır. Yetiştiricilerimiz, amacına uygun proje, protokol ve düzenleme işlemleriyle en kısa sürede bu sorunlarına çözüm bulacaklar" şeklinde konuştu.
"Destek olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz"
Bu süreçte kendilerine destek olan tüm yetkililere teşekkür eden Akın, “Bu desteklerle birlikte, depremzedelerin ağıl ve ahır ihtiyaçları hızla karşılanacak ve Malatya’daki tarımsal üretim sürdürülebilir hale gelecektir" dedi.
Yeni projeler ve çalışmalar başlatıldı
İhsan Akın, tespit çalışmaları ve müracaatlarla ilgili olarak tüm yetiştiricilerin projelerini amacına uygun şekilde hazırlayarak başvurularını yapabileceklerini ifade etti. Akın, "Ağıl ve ahır yapımı ile ilgili çalışmaların hızlandırılması ve yetiştiricilerimizin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için Bakanlıklar ve ilgili kurumlarla yakın bir işbirliği içinde olacağız. Başvuracak yetiştiricilerimizin biran önce ilgili kurumdan alacakları ağır hasarlı raporları ile birlikte İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ