Malatya Küçük Sanayi Sitesi’nde kura tarihi netleşti: OSB arıtmaya 730 milyon TL’lik yatırım müjdesi

Malatya Küçük Sanayi Sitesi’nde kura tarihi netleşti: OSB arıtmaya 730 milyon TL’lik yatırım müjdesi

Politika 1.10.2025 23:44:05 0
Malatya Küçük Sanayi Sitesi’nde kura tarihi netleşti: OSB arıtmaya 730 milyon TL’lik yatırım müjdesi
Tarih: 01.10.2025 23:44 Güncelleme: 01.10.2025 23:44
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı Ankara’da ziyaret ederek, Malatya’daki sanayi yatırımlarıyla ilgili taleplerini iletti. Görüşmeler sonucunda, hem Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hem de Küçük Sanayi Sitesi için önemli kararlar alındı.
Depremde ağır hasar gören Malatya Küçük Sanayi Sitesi’nde yapımı tamamlanan yeni iş yerleri için kura çekimi 20 Ekim 2025 tarihinde yapılacak.Ayrıca, hak sahiplerinin ödeme yükünü azaltmak adına, daha önce belirlenen 3 yıllık ödemesiz sürenin 3,5 yıla çıkarılması kararı alındı.

Toplam 600 yeni dükkan planlandı
İhalesi tamamlanan 250 metrekarelik 192 işyerine ek olarak, farklı metrekarelerde 300 yeni iş yeri daha yapılacak. Ayrıca, ilave 300 iş yerinin daha projelendirilmesi planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya 1. OSB için önemli bir yatırım müjdesi verdi. Bakan Kacır, OSB’de yapımı devam eden atıksu arıtma tesisi, elektrik altyapısı ve kanalizasyon sistemlerinin 2025 yılı içinde tamamlanması talimatını verdi. Bu kapsamda, bölgeye toplam 730 milyon TL ödenek tahsis edildi. Atıksu arıtma tesisinin, tamamlanan altyapı çalışmalarıyla birlikte en geç 2026 yılının ilk yarısında hizmete alınması hedefleniyor. Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte, OSB’deki üretim altyapısı ve çevresel sürdürülebilirlik önemli ölçüde güçlenecek.

Malatya heyetinden teşekkür
Malatya heyeti, kendilerini kabul ederek ilettikleri taleplere olumlu yaklaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a teşekkür etti. Alınan kararların, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde Malatya sanayisi için kritik bir dönüm noktası olduğu vurgulandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ