Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na yoğun ilgi

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na yoğun ilgi

Kültür Sanat 2.11.2025 15:07:00 0
Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na yoğun ilgi
Tarih: 02.11.2025 15:07 Güncelleme: 02.11.2025 15:07
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği iş birliğinde bu yıl 11’incisi düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, yazarlar, öğrenciler ve kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor.
Fuarın kente önemli bir kültürel değer kattığına dikkat çeken katılımcılar, organizasyonun her geçen yıl daha da geliştiğini ifade etti.
Fuara büyük bir merakla katıldığını belirten İnönü Üniversitesi öğrencisi Hatice Bozdoğan, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgiyle kitapları inceliyorum. Çok güzel olmuş, Büyükşehir Belediyesine de çok teşekkür ediyorum" dedi.
Öğretmenler Ortaokulu öğrencilerinden Ayşegül Çetin ise özellikle macera türü kitaplara ilgi duyduğunu dile getirerek, "Çok güzel kitaplar var, özellikle macera kitaplarını çok seviyorum. Bizlere bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Yazarlar için önemli bir buluşma noktası"
Gaziantep’ten fuara katılan yazar Tuba İşlekoğlu, Malatya’daki kitap fuarının yazarlar için önemli bir buluşma noktası haline geldiğini söyledi. İşlekoğlu, "Geçen yıl düzenlenen fuara da katılmıştım. O fuar havasını soluduktan sonra bu yıl Antep’te durmak imkânsızlaştı. Açılışa yetişemedim ama bugün geldim. Bu büyük ve güzel organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Kitap fuarları, okuyucularımız ile buluşma adına büyük avantajlar sağlıyor" dedi.
"Anadolu’daki en başarılı organizasyonlardan biri"
Fuarın müdavimlerinden yazar Şeref Yılmaz ise Malatya Kitap Fuarı’nın Anadolu’daki en başarılı organizasyonlardan biri olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Malatya Kitap Fuarı’na birincisinden itibaren katılıyorum. Malatya, Anadolu’da en güzel fuarı yapan yerlerden birisi. Geçen yıl deprem nedeniyle gelemedim. Bu yıl yaralar sarılıyor, binalar yükseliyor ve ben de tekrar geldim. Malatya’nın gönüllü bir neferiyim. Organizasyonu yapanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ