MAGİNDER’den Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’na anlamlı ziyaret

MAGİNDER’den Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’na anlamlı ziyaret

Kültür Sanat 3.05.2025 11:49:20 0
MAGİNDER’den Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’na anlamlı ziyaret
Tarih: 03.05.2025 11:49 Güncelleme: 03.05.2025 11:49
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir ve beraberindeki heyet, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyarette, vakfın çalışmaları, kentin sosyal yapısı ve deprem sonrası yaşanan gelişmeler ele alındı.
MAGİNDER heyeti, Vakıf Genel Başkanı Hasan Meşeli ile bir araya gelerek Malatya’da yürütülen sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Meşeli, "MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Malatya’mızın ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum. Hacı Bektaş Veli’nin öğretileriyle bu topraklara hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.
"Birliğe ve kardeşliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var"
Vakıf olarak Anadolu’nun manevi mimarlarından Hacı Bektaş Veli’nin değerlerini yaşatmayı amaçladıklarını vurgulayan Meşeli, "Malatya’da böylesi muazzez bir ismin hatırasına sahip çıkmak bizim görevimizdir. Birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
Vakıf bünyesinde yürütülen sosyal faaliyetlere de değinen Meşeli, "Ev hanımlarımız, öğrencilerimiz ve gençlerimiz çeşitli çalışmalarla üretime katkı sağlıyor. Aynı zamanda dayanışma kültürünü de güçlendiriyoruz. Amacımız bu şehre kültürel ve sosyal anlamda değer katmak" şeklinde konuştu.
"Acılar bizi birleştirdi"
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ise 6 Şubat depreminin ardından Malatya’da oluşan dayanışma ruhuna dikkat çekti. Karademir, "Bu felaketten sonra Alevi, Sünni demeden herkes bir araya geldi. Acılar bizi buluşturdu. Hacı Bektaş Veli’nin ‘Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir’ sözü bizim yol haritamız oldu" dedi.
Depremin ilk günlerinden itibaren vakfın tüm kapılarını halka açtığını hatırlatan Karademir, "Hiç kimseyi ayırt etmeden herkese yardım eli uzattılar. Biz de buna bizzat şahidiz. Sayın Meşeli’ye ve vakıf çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"Malatya’nın yaralarını birlikte saracağız"
Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için yapıcı bir dile ihtiyaç olduğunu belirten Karademir, "Bu şehirde artık kavgaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Eleştiriler olacaktır ama biz her zaman Malatya’nın geleceği için konuşuyoruz. Şehrin yaralarını birlikte saracağız. MAGİNDER olarak kıymetli büyüklerimizle istişare içinde hareket ediyoruz. Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nın da her zaman yanında olacağız, her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ