Gençler Coşkun’un ‘Avaz’ıyla coştu

Genç Sanatçı, Turgay Coşkun, ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Öğrencilerini ‘AVAZ Memleket Türküleriyle coşturdu.

Magazin 23.03.2022 13:35:54 0
Gençler Coşkun’un  ‘Avaz’ıyla coştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.03.2022 13:35

Genç Sanatçı, Turgay Coşkun, ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Öğrencilerini ‘AVAZ Memleket Türküleriyle coşturdu.

Türk Halk Müziği’nin Genç Sanatçılarından Turgay Coşkun, Erzurum’da GSİM’ye ait KYK Yurtlarında kalarak Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Üniversite eğitimi gören öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri ‘kapsamında Erzurum GSİM tarafından gerçekleştirilen AVAZ Memleket Türküleri Programında Türk Halk Müziği’nin genç ve başarılı temsilcilerinden biri olan Turgay Coşkun, salonu hınca hınç dolduran gençlere ve protokole unutulmaz anlar yaşattı.

Avaz’ı çıktığınca gençleri coşturdu

15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirilen gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Coşkun, yurdun dört bir yöresine ait türküleri seslendirirken, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ı da unutmadı.

Birbirinden anlamlı ve güzel Türkülerimizi seslendiren Coşkun’a salonu dolduran davetliler ve öğrenciler eşlik etti. Öğrencileri coşturan, Coşkun’un, ‘Tamam mı devam mı’ sözlerine üniversiteli gençler ‘Devam’ dedi. Bunun üzerine genç sanatçı alkışlar arasında türkü söylemeye devam etti. Hatta orkestranın kulise geçtiği anlarda bile özellikle Erzurumlu gençlerin isteğini kıramayan başarılı sanatçı, ‘Pınar başından bulanır’ türküsünü çıplak sesle söyledi.

Salon Kırmızı-Beyaza Büründü

Turgay Coşkun ile AVAZ Memleket Türküleri programında salonu dolduran KYK öğrencileri, ellerindeki Türk Bayrakları ile ‘Çırpınırdı Karadeniz’, ‘Baş Koymuşum Türkiye’nin yoluna’ ve ‘Mihriban’ gibi parçalara eşlik ederken, ellerindeki Türk Bayrakları ile salonun adeta Kırmızı-beyaza bürünmesini sağladı.

Gençler konser sırasında sahne önüne inerek halay çektiler.

Koçan ve Öztürk’ten Kutlama

Konseri gençlerle birlikte heyecan ve coşkuyla izleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, sanatçı Turgay Coşkun ile orkestra ekibini kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Koçan, “Turgay bey yurdumuzun dört köşesine ve Türk dünyasına bizleri Türküleriyle götürdü. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, birbirinden güzel ve anlamlı Türküleri seslendiren Halk Müziği Sanatçısı Turgay Coşkun’u performansından dolayı kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığ’nın ‘Çınaraltı Söyleşileri’nin KYK’larda üniversite öğrencilerinin eğitimlerinin yanı sıra sosyal etkinlikleri kapsamında çok önemli aktiviteler olduğunu ifade eden Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Öztürk, “Zeybek, hoyrat, horon, barak, uzun hava, nefes, semah, koşma, bozlak ve gazel gibi değişik isimlerle anılan türkülerimiz; ‘Çanakkale içinde vurdular beni, Ölmeden mezara koydular beni’ diyerek vatan ve millete kınalı kuzu, ‘Turna yardan haber geldi eylenme’, ünlemesiyle nazlı yâre Karacaoğlan, ‘Yiğitler er meydanında dev gerek’ avazıylazalim Bolu Beyine Köroğlu, ‘Aşkın pazarında canlar satılır’ feryad-ı figanıyla Yaradan’a Yunus olmayı öğrendiğimiz, Şah Hatayi’nin nefesinden ‘Eksiklik kendi özümde’ nidasıyla edep ve erkân talim ettiğimiz okullarımızdır” dedi.

Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, birlikte Türk Halk Müziğe Sanatçısı Turgay Coşkun’a tablo hediye ettiler.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK Eğitim Şube Müdürlüğü’nden Talip Önelge’nin koordinesince tertiplenen gecenin sunuculuğunu Nursen Keleş üstlendi. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Yurt Hizmetleri Müdürü S. Birol Dönel, Erzurum GSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ile yurt müdürleri de konseri izledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ