Lokman Hekim Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesine yoğun ilgi

Lokman Hekim Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesine yoğun ilgi

Van Haberleri 14.09.2023 10:37:00 0
Lokman Hekim Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesine yoğun ilgi
Tarih: 14.09.2023 10:37 Güncelleme: 14.09.2023 12:36

Lokman Hekim Van Hastanesi bünyesinde hizmet veren fizik tedavi ünitesi yoğun ilgi görüyor.
Lokman Hekim Van Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi ünitesi, 12 yıldır vatandaşlara hizmet veriyor. Gerek son teknoloji cihazlar gerekse deneyimli personeli ile hastalara hizmetin en iyisini sunduklarını ifade eden Fizyoterapist Günay Yağız, “Her türlü cihaz ve ekipmanımız mevcut. Burada 3 fizyoterapist ve 5 yardımcı personelle çalışıyoruz. Bilinilirliği gitgide artıyor. Vatandaşlar fayda gördükçe bunu etrafındakilere aktarıyorlar. Yoğunluğumuz çok, genel anlamda memnunuz” dedi.
Genelde bel ve boyun ağrıları şikayetiyle gelen hastaların ekseriya olduğunu vurgulayan Yağız, “Daha çok bel ve boyun ağrılarının yanı sıra omuz ağrıları da çok oluyor. Bunun dışında iskelet sisteminde olan ağrılar, diz, ayak ve el bileği ağrıları da burada tedavi ediliyor. Yine burada felç inme rehabilitasyonu uyguluyoruz. Engelli başta olmak üzere çocuk hastalarımızın sayısı fazla. Yoğunluğumuzun yüzde 60-70’ini bu grup oluşturuyor. Dolayısıyla fizik tedavi çok geniş bir yelpazeye bakıyor. Yoğun bakımdan tutun solunum hastalarına ve kanser hastalarına kadar büyük bir alanda hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Bölgede özellikle kırıkçı ve çıkıkçıların yoğun olduğunu aktaran Yağız, “Kırık, ciddi bir komplikasyon gerektirebiliyor. Bu durumda film veya görüntüleme yöntemi gerektirebilir. Bunu dışarıdan baktığı gözle anlayamaz kişi. Bu tedaviler çoğu zaman doğru sonuç vermez ve rehabilitasyon sürecine geldiğinde hasta çok büyük problemlerle karşılaşabiliyor. Örneğin dışarıda tedavi olan birinin kolu tam hareket açıklığına ulaşamaz ve halk arasında denilen tabirle ‘sakat’ kalabilir. Bunun sonradan geri sönüşümü de olmuyor ve ameliyatla dahi düzeltilemez durumlar ortaya çıkıyor. Eğer bu genç bir hasta olursa ömür boyu bu engeliyle yaşar. Tabi biz bunun rehabilitasyon kısmında görev alıyoruz. Bazı kişiler bileğini doğru dürüst kullanamaz. Biz bu noktada devreye giriyoruz. Verdiğimiz egzersizlerle, masajlarla kişiyi sosyal yaşamına en kısa zamanda katmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Sosyal hesaplarında özellikle tedavi süreci ile ilgili sıkça sorularla karşılaştıklarının altını çizen Yağız, “Sosyal medyada tek seansla bel ağrısı tedavisi ya da tek seansla boyun ağrısı tedavisi olan paylaşımları doğru bulmuyorum. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Çünkü bizim hastalıklarımız genellikle kronik hastalıklar ve bu kronik hastalıkların tedavileri de uzun sürer. Kimseye bu kadar sürede iyileşebilirsin diyemeyiz. Kişi kendi tedavi sürecinde ilerleme gösterdikçe karar veriyoruz” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ