Kürşad Zorlu’dan Özgür Özel’e tepki: "Atatürk’ün milliyetçiliği Türkiye’yi şikayet etmek değil, yüceltmektir"

Kürşad Zorlu’dan Özgür Özel’e tepki: "Atatürk’ün milliyetçiliği Türkiye’yi şikayet etmek değil, yüceltmektir"

Politika 18.10.2025 12:51:03 0
Kürşad Zorlu’dan Özgür Özel’e tepki:
Tarih: 18.10.2025 12:51 Güncelleme: 18.10.2025 12:51
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Elazığ’da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı üzerinden yanıt vererek, "Milliyetçilik memleketi kalkındırmak ve yüceltmektir" dedi. Zorlu ayrıca, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda tüm siyasi partilerin söylem ve eylemlerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partililerle bir araya geldi. AK Parti İl Başkanlığı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına yanıt veren Zorlu, Atatürk’ün milliyetçilik anlayışına vurgu yaparak "Milliyetçilik, memleketi yüceltme ülküsüdür" dedi. Zorlu ayrıca "Terörsüz Türkiye" hedefini yineleyerek tüm partilere sağduyu çağrısında bulundu.

"Türk dünyası yüzyılı hedefi için çalışıyoruz"
Yaklaşık 7 aylık süreç içerisinde gerek yurt içinde gerek uluslararası organizasyonlar kapsamında çok ciddi faaliyetlere imza attıklarını ve bütün hedeflerinin Türk dünyası yüzyılına ulaşabilme idealine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Zorlu, " Bu anlamda Elazığ’ımız başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında Türk dünyası yüzyılına ilerleyebilmek bağlamında bizlere teşkilatlarımıza büyük görev düşmektedir. Çünkü Türk devletlerinin birbiriyle yakınlaşması, bugün küresel sistemde meydana gelen gelişmeler, kırılmalar, kaoslar, karşı karşıya olduğumuz sınamalarla birlikte çok daha büyük önem arz etmektedir. Türkiye yüzyılı hedefimizin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz Türk dünyası yüzyılı hedefi bizlerin bu sürece olan katkısı ve inanmışlığıyla çok daha ileri bir noktaya taşınacaktır. Bildiğiniz gibi son dönemde hükümetimizin ortaya koyduğu tedbirlerle ekonomideki politikalarımız, hedeflerimiz yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Şu rakamları özellikle vermek istiyorum. 2002 yılında ülkemizin hasılası 236 milyar dolardı. Bugün 1,5 trilyon dolarlık bir seviyeye ulaşmıştır. Ve şuranın altını özellikle çizmek istiyorum. Bugün Merkez Bankamızın rezervleri çok şükür 190 milyar dolarlık bir seviyeye ulaşmıştır. Yine dış ticarette geldiğimiz nokta çok önemlidir. Ve sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada ortaya koyduğumuz birçok proje ile hayata geçirilen hizmetlerle hizmet siyasetinin adresi çok şükür bugün AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğidir. Bu anlamda Türk devletleri ile ilişkiler yine cumhurbaşkanımızın vizyoner iradesiyle bir hayalin gerçeğe dönüştüğü bir fotoğrafı ortaya koymaktadır. Türk Devletleri Teşkilatı adıyla 2009 Nahçıvan Antlaşması’nın ardından tesis edilen uluslararası organizasyonda 8 Türk devleti artık resmi olarak Türk adı altında bir aradadır. Bugün 2.1 trilyon dolarlık milli hasılası yaklaşık 5 milyon kilometrekare yüz ölçümü ve 250 milyon nüfusu aşan kapasitesi ile Türk devletlerinin işbirliği artık sadece kendi aramızda değil bulunduğumuz bölgelerde de coğrafyalarda güvenliğin, huzurun, barışın adresi olabilme konumuna erişmiştir" diye konuşu.

"Polemik siyaseti değil, milliyetçilik memleketi yüceltme ülküsüdür"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türkiye’yi Avrupa ülkelerine şikayet ettiğini ifade eden Zorlu, Atatürk’ün milliyetçiliği üzerinden Özel’e cevap vererek, "Bizler bu vizyonla bu hizmet siyasetiyle milletimizi esas alan anlayışla hareket etmeye çalışırken bir de bakıyorsunuz ana muhalefet partisine içeride hızla artan bir biçimde popülizme ve polemik siyasetine dışarıda ise bir bakıyorsunuz şikayet siyasetine odaklanmışlar. Avrupa’nın başkentlerinde ülkelerini, seçilmiş cumhurbaşkanını şikayet etme politikası izliyorlar. Polemik şikayet siyaseti bir tarafta ise Hazar’ın petrolünü buraya getirme çalışan, bölgesinde arabuluculukta artık liderlik konumuna gelmiş olan, Gazze’de ateşkesi sağlama iradesi gösteren bir liderle karşı karşıya gelelim. Oysa ki bakın Atatürk’ün çok önemli bir sözü vardır. Dış siyaset iç kurumlarla ve iç siyasetle ilişkilidir. Peki iç siyasetin merkezi nedir, memleketi kalkındırmak, memleketin güvenliğini sağlamak ve ülkemizi her anlamda yüceltmek ülküsüdür. Milliyetçilik budur. Türk dünyasını birleştirme idealidir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm ülkemizin insanlarını kucaklayan birlik ve dayanışma ruhunu hayata geçmektir. Milli Savunma Sanayi’ni yerlileştirmektir. Bunu gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla biz tüm mensuplarımızla liderimizin yolunda inşallah bu vizyona odaklanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu
Bir gazetecinin PKK elebaşlarından Duran Kalkan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili bir açıklamasının sorulması üzerine terörsüz Türkiye vurgusu yapan Zorlu, "Terörsüz Türkiye mottosuyla başlayan bir komisyon oluştu biliyorsunuz. Ben de o komisyonun AK Parti’de temsil edilen üyelerinden bir tanesiyim. Büyük bir sorumluluk ve sağduyu içerisinde bu süreci yürütüyoruz. Çünkü eğer gerçekten amacımız dayanışmamızı, kardeşliğimizi, huzurumuzu esas almaksa burada soğukkanlı ve çok dikkatli davranmak mecburiyetindeyiz. Biz sürecin başından beri bu anlayışla hareket ediyoruz. Ve bir sözümüz var. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere şehitlerimizi, gazilerimizi başta olmak üzere milletimizin vicdanını kanatacak hiçbir şeye izin vermeyeceğiz. Bu tarz açıklamaları doğrusu bizim bu irademize zarar vermeye muktedir bir açıklama olarak görmüyorum. Doğrusu biz bu anlayışımızı sürdürdüğümüz müddetçe inşallah hedefimize sonuna kadar ulaşacağız. Her türlü provokasyona karşı çok dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Tüm siyasi partilerimiz bu konunun tüm paydaşlarının söz ve eylemlerine dikkat etme sorumluluğu bizim kadar bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
Zorlu’ya, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver eşlik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ