Van'da Halep konulu fotoğraf sergisi

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Halep’teki saldırılarda hayatını kaybedenler için 'Annelerin Yüreği Yangın Yerine Dönmüş ve Savaşın Çocukları' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Kültür Sanat 7.10.2016 00:04:03 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2016 00:04

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Halep’teki saldırılarda hayatını kaybedenler için "Annelerin Yüreği Yangın Yerine Dönmüş ve Savaşın Çocukları" adlı fotoğraf sergisi açıldı.


Dabbağolu Parkında açılan fotoğraf sergisinde konuşan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Şeref Akbulut, Arz-ı Mevud hayallerine ulaşmak isteyen Siyonistlerin Ortadoğu’da, taşeron terör örgütleri ve işbirlikçileri vasıtası ile işlediği cinayetlerin devam ettiğini belirterek, “Bu coğrafyada huzurun, barışın, kardeşliğin yeniden inşa edilmesi gerekir. Bunun yolu bin yılı aşkın bir süredir bu coğrafyada yaşayan Arapların, Farsların, Türklerin, Kürtlerin ve diğer toplulukların ırkçılık ve mezhepçilik bataklığına düşmeden hakkı üstün tutarak yeniden bir araya gelmeleridir. ABD, AB, Rusya ve İsrail’in parmağının olduğu her müdahale bu coğrafyayı daha da yaşanmaz hale getirecektir” dedi.


Suriye’de beş yıldır devam eden iç savaşta 500 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini belirten Akbulut, “2 milyon insan yaralanmış, 10 milyon insan muhacir ve mülteci durumuna düşmüş, 13 milyon insan gelir getirecek her türlü imkanı kaybetmiştir. Bu konuda tüm İslam ülkelerinde, hiçbir pazarlık söz konusu olmadan, temel insan hak ve hürriyetlerinin temini için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Halepli kardeşlerimizin acılarını paylaşmak, kamuoyu oluşturarak onlara maddi ve manevi destek sağlayabilmek, onlar için dua etmek, onların yanında olduğumuzu göstermek için fotoğraf sergimizi açtık" diye konuştu.


Yapılan açıklamanın ardından katılımcılar “Annelerin Yüreği Yangın Yerine Dönmüş ve Savaşın Çocukları” fotoğraf sergisi gezdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ