Van Kalesi kazı çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle Van Kalesi’nin kuzeyindeki höyükte yürütülen kazı çalışmaları, Urartu ve Osmanlı dönemleri başta olmak üzere 7 bin yıllık tarihe dair önemli bilgileri gün ışığına çıkarılıyor.

Kültür Sanat 4.10.2016 00:57:09 0
Van Kalesi kazı çalışmaları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2016 00:57

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle Van Kalesi’nin kuzeyindeki höyükte yürütülen kazı çalışmaları, Urartu ve Osmanlı dönemleri başta olmak üzere 7 bin yıllık tarihe dair önemli bilgileri gün ışığına çıkarılıyor.


İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar, İstanbul Üniversitesi adına Kültür Bakanlığı’nın izniyle yürütülen Van Kalesi, eski Van şehri ve höyüğü kazılarını yaklaşık iki aylık periyodunu tamamladıklarını söyledi. Hem stadel alanında, hem höyük alanda hem de eski Van’da çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Konyar, ”Dolayısıyla çok geniş bir arkeolojik alan karşımızda. Burada gördüğünüz höyükten çıkan eserler, insanların yediği içtiği veya depoladığı kapların bulunduğu alan. Bir mekandan komple bu türden malzemeler geldi. Tabi burada bütün gördüğünüz malzemeler toplanıp birleşebilenler birleşiyor, bu hale geliyor ve müzelik hale dönüştürüyoruz. Kolay bir işlem olmuyor. Bayağı uzun işlem alıyor. Tabi bunun yanında içlik ve depo alanları ile ilgili bıçak, süs eşyaları bile olabiliyor. Fibula, mühürler, mobilya parçaları yani bu gördüğünüz kompleks içinde neredeyse her türden arkeolojik malzeme var. Buda buranın aslında bir çöplük hatta depo alanı olarak veya yağmalanmış bir alan olduğunu gösteriyor. Buda Urartuların yıkılışına dair önemli bir ipuçları veriyor” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ