Ev hanımları bilgisayar öğreniyor

Kültür Sanat 18.02.2018 15:30:21 0
Ev hanımları bilgisayar öğreniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2018 15:30
Malatya’da semt konaklarına açılan bilgisayar kurslarına ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Ev hanımları, çocukları ile geldiği kurslarda bilgisayar kullanmayı öğreniyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki semt konakları, bulundukları mahallelerin eğitim ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Salköprü Semt Konağında açılan Bilgisayar İşletmenliği Kursu, ev hanımlarından büyük ilgi görüyor. Kurs öğretmeni Umut Derya Taşkın, yaklaşık 1 yıldır konakta 3’er aylık dönemler halinde eğitimler verdiklerini kaydetti. Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle açılan kurs hakkında bilgiler veren Taşkın, “15 yaş üstü tüm isteklilere kursumuz açıktır. Genelde ev hanımları geliyor. Zaten semt konağının anlamı da bu. Mahalle sakinlerinin boş vakitleri olduğu zaman gelip burada birşeyler öğrenmeleri ve vakitlerini değerlendirmeleri imkanı oluyor” diye konuştu.
“Öğrenmenin yaşı yok”
Kursa çocuklarıyla gelen annelerin olduğunu kaydeden Taşkın, “Semt konağımızdaki bağlama, gitar kurslarına çocuklarını getirip kendileri de bilgisayar kursuna gelen annelerimiz oluyor. Ama onun dışında kurs sınıfına çocuklarını getirenler var. Gürültü yapmadıkları sürece burada kalıyorlar. Böylece annelerin gözleri arkada kalmıyor. Birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Öğrenmenin yaşı yok” dedi.
“Çocuklarının derslerine yardımcı olmak istiyorlar”
Kursiyerlerden Hatice Hecan ise 55 yaşında olduğunu ifade ederek “Çok çok güzel bu kurslar. Herkese tavsiye ediyorum. Ev hanımları evde oturmasınlar, çıksın gelinler. Ben 1,5 aydır buradayım. Çok memnunum. Diğer kurslara da gelmeyi düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 4 çocuğum memur oldu. Böyle bir kursa gitme fırsatım olmamıştı. Evde bilgisayarım var. Onu kullanacağım. Şimdiden internette haberlere bakıyorum. Küçük çocuğum da burada gitar kursuna geliyor” şeklinde konuştu.
Çocuklarıyla birlikte kursa gelen Ayşegül Karagöz de “Bilgisayarda çocuklarımın derslerine yardımcı olmak için bilgisayar kursuna başladım. 2 çocuğumu da beraberimde getiriyorum. Onlar burada derslerini çalışırken ben de bilgisayar öğreniyorum” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ