Başkan Gürsoy'dan restorasyon çalışmalarına tepki

Kültür Sanat 13.04.2018 16:04:36 0
Başkan Gürsoy
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.04.2018 16:04
Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçedeki tarihi camilerde devam eden restorasyon çalışmalarına tepki gösterdi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un talebi üzerine ilçeye gelen Vakıflar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Şengül Koncagül, Mimar Esin Yaren Serttaş, İnşaat Mühendisi Hüseyin Araz ve beraberindeki teknik elemanlar, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan tarihi Ulu ve Tuğrul Bey camilerinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yapılan çalışmaları beğenmediğini ve kalitesiz malzeme kullanılması nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerini yerinde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye çağırdıklarını söyledi. Başkan Gürsoy, tarihi mekanların ilçenin en önemli yerlerinden olduğunu belirterek, “İlçemizde bulunan tarihi Ulu Camii ile birlikte Tuğrul Bey Camii’nde devam eden restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları uzun bir süre geçmesine rağmen bir türlü bitirilemedi. Aynı zamanda buralarda yapılan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarında kalitesiz malzemeler kullanılmaktadır. Çalışmalar istediğimiz şekilde yapılmamaktadır. Bu durumdan çok rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum. Yerlere döşenen traverten taşları şimdiden tahrip olmuş durumdadır. Yapılan çalışmalar ve kullanılan malzemeler rezalet içerisinde. Buralarda ilçemize yakışmayan şekilde çalışmalar yapılmaktadır. İlçemiz bu şekilde çalışmaları hak etmiyor. Yazıktır, günahtır. Madem böyle bir çalışma yapılıyor, her şey en güzel şekilde ve kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmalıdır. Bu nedenle Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerini ilçemize çağırdık ve yapılan çalışmaları kendilerine gösterdik. Kendileri de gelip yapılan çalışmaları ve çalışmalarda kullanılan malzemeleri görerek haklı olduğumuzu söylediler. Umarız ki çalışmalar istediğimiz şekilde tamamlanmış olur. Aksi takdirde buradaki çalışmaları durduracağımızı belirtmek istiyorum. İlçemiz, bu şekilde yapılan çalışmaları hak etmiyor” diye konuştu.
Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, çalışmaların yapıldığı alanlardaki sorunları not alarak, yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında ve istenilen bir şekilde tamamlanması için çalışacaklarını söylediler.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ