Türkiye’nin 5’inci AVM Kütüphanesi Malatya’da açıldı

Türkiye’nin 5’inci alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya Park AVM’de kitapseverlerle buluştu. Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, bu arada e-kitap portal hazırlığının da olduğunu söyleyer

Kültür Sanat 23.12.2020 16:54:34 0
Türkiye’nin 5’inci AVM Kütüphanesi Malatya’da açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.12.2020 16:54

Türkiye’nin 5’inci alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya Park AVM’de kitapseverlerle buluştu. Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, bu arada e-kitap portal hazırlığının da olduğunu söyleyerek, “İnsanlar bulundukları noktalardan istedikleri kitaba e-kitap üzerinden ulaşabilecekler” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hayata geçirdiği AVM kütüphanelerinde 5’inci kütüphane Malatya’da açıldı. Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi iş birliği ile açılan kütüphane 209 metrekare alanda, 5 bin eser ile hizmet verecek. Okuma alışkanlığını desteklemek amacıyla alışveriş merkezi kütüphanesinden ödünç alınan kitaplar, başka bir AVM kütüphanesine iade edilebilecek.

Kütüphanenin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve kitapseverler katıldı.

Programın açılışında konuşan Malatya Park Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, gençliğin nitelikli olarak yetişmesinin önemine değinerek, “Bugün burada açılışını yaptığımız kütüphane, ben inanıyorum ki Malatya’nın gençlerinin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Ve bu gençlerimizin nitelikli donanımlı yetişmesine de çok büyük katkıda bulunacaktır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür vekili Ali Odabaş ise Halk Kütüphanelerinin sayılarını arttırmadan öte kütüphanelerin çeşitliliğini ve verdikleri hizmeti arttırma yoluna gitmeye başladıklarını söyledi. Odabaş, geçen yol havaalanı ve gar kütüphanelerinin ardından bu yılda AVM kütüphaneleri projesini hayata geçirdiklerini ve bugün Malatya’da 5’inci kütüphaneyi hizmete açtıklarını dile getirdi.

Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yeni kütüphanelerin açılmasının önemine değinerek, “İnsanların toplu olarak yaşadıkları alanlarda da okuma salonlarını yaygınlaştırmak çok önemli. Bugün insanların sık uğradıkları, alışveriş yaptıkları, dinlendikleri bir mekanda okuma alanlarının olması, o ülkenin, şehrin, toplumun hangi seviyede olduğunun en temel seviyede olduğunun göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

Malatya Valisi Aydın Baruş da bilgiye ulaşma çabasının yegane temellerinden birinin kitap okumak olduğunu vurgulayarak, “Geçmişte kitap okuma imkanına, kütüphanelerimizde ulaşabiliyorduk. Çünkü önceden kitapların toplu olarak bulunduğu yegane yerler kütüphanelerdi. Kişisel olarak bu kitapları edinmede büyük zorluklar çekiyorduk. Ama bugünün dünyasında artık hem yazılan kitapların edinilebilmesi açısından hem de dijital ortamda fikirlerin öğrenilebilmesi açısından çok geniş imkanlara sahibiz” dedi.

Programda son olarak söz alan Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’da bakanlık olarak en önemli görevlerinin tarihi kazılar, eski eserlerin restorasyonları ve yazma eserler genel müdürlüğü faaliyetleri olduğunu ifade ederek “Burada kültürel hafızamızın kodları var. İnsanoğlu geleceğinin hikayesini ancak geçmişin hikayesini hatırlayarak inşa eder” dedi. Kitap ve kütüphanesiz bir dünyanın düşünülmesinin mümkün olmadığını belirten Demircan, “Çok çeşitli kitapları insanlarla buluşturmak lazım. Bu ara e-kitap üzerinden bir portal hazırlığımız var. Yani insanlar bulundukları noktalardan istedikleri kitaba e-kitap üzerinden ulaşabilsinler diye. Halk kütüphanelerinin hedefinde bütün millet var, halka ulaşabilmek gerekir. Günümüzde çarşı anlayışımız değişti, daha konforizm beklentisi var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile birlikte AVM Kütüphanesi okurlara açıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ