Tarihi kervan ve göç yolu turizme kazandırılıyor

Antalya'nın Akseki ilçesindeki Romalılardan bugüne taşınan tarihi kervan ve göç yolunda restorasyon başlatıldı.

Kültür Sanat 6.01.2021 13:52:43 0
Tarihi kervan ve göç yolu turizme kazandırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2021 13:52

ANTALYA(AA) - İpek Yolu'nun Alanya ile Konya etabında yer alan, Romalılardan Osmanlılara kadar kervan ve göç yolu olarak kullanılan Antalya'nın Akseki ilçesindeki güzergah, turizme kazandırılıyor.

Ağırladığı turist sayısı bakımından "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da Akseki ilçesindeki tarihi değerler, turizme hizmet etmesi amacıyla tek tek gündeme getiriliyor.

Yöreye özgü düğmeli evlerin yanı sıra dünyaca ünlü ticaret yolu olarak da kullanılan İpek Yolu'nun Alanya ile Konya etabında yer alan antik yolda, kültür ve alternatif turizme açılması için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Akseki Kaymakamlığı iş birliğinde yaklaşık 2 yıl önce çalışma başlatıldı.

Buna göre Sarıhacılar, Belenalan, Bucakalan ve Hüsamettin mahalleleri arasındaki yaklaşık 6 kilometrelik tarihi kervan ve göç yolunun 3 bin 650 metrelik kısmı tamamlandı, geri kalan bölüm ise bu yıl bakım ve onarımdan geçerek kullanıma sunulacak.

Kültürel miras yeniden canlandırılacak

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akseki'nin doğası, havası ve tarihiyle çekim merkezi olduğunu söyledi.

Akseki'yi de turizmin bir parçası haline getirmek istediklerini aktaran Hülür, bu doğrultuda tarihi kervan ve göç yolunun restorasyonuyla ilgili projeyi BAKA'ya sunduklarını, kabul edilmesiyle çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Daha önce Akseki Sarıhacılar arası yürüyüş yolundaki restorasyonun tamamlandığını anlatan Hülür, "Yolun devamı olarak Sarıhacılar-Belenalan arasındaki bölümü restore ederek alternatif turizme kazandıracağız. Akseki'den çıkan kişi, yaklaşık 6 kilometre boyunca tarihimizi hissederek eşsiz doğası ve havası eşliğinde yürüyüş yapabilecek. Dört kilometre sonunda tarihi düğmeli evleri görebilecek, bir gününü burada geçirebilecek." diye konuştu.

Hülür, proje maliyeti 550 bin lira olan yoldaki restorasyon çalışmasının bu ay içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

Yolda çevre temizliği yapılacağını, yıkılan duvarların ve yolun onarılacağını anlatan Hülür, "Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki kültürel mirası yeniden canlandırmayı amaçladık. Yol hizmete girdiğinde yılda 70 bin kişinin yürüyüş yapmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ