Sadıkoğlu: Malatya’nın ticari gelişimi için her platformda olacağız

İstanbul’da düzenlenen Gastronomi Fuarı’nı değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İlimizin ticari hayatının canlı kalması için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açıdan Malatya g

Kültür Sanat 1.07.2021 22:50:07 0
Sadıkoğlu: Malatya’nın ticari gelişimi için her platformda olacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2021 22:50

İstanbul’da düzenlenen Gastronomi Fuarı’nı değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İlimizin ticari hayatının canlı kalması için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açıdan Malatya gastronomisinin tanıtımı adına her platformda var olmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde "7 Şehir, 7 Bölge, 7 Ülke" mottosuyla 28-30 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarı sona erdi. Fuarda stant açarak AB Coğrafi İşaret tescilli Malatya kayısısı başta olmak üzere ilin diğer coğrafi işaretli ürünlerini ve yöresel lezzetlerini tanıtan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, üç gün boyunca misafirlerine Malatya rüzgârı estirdi.

Sadıkoğlu: İlimizin tanıtımı adına her platformda var olmaya devam edeceğiz

Gastronomi Turizmi Fuarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir noktada ilimizin sanayisini geliştirirken bir yandan da şehrimizin katma değerini yükseltmek, istihdamın önünü açmak, işsizliğe çözüm bulmak ile ilgili gayret gösteriyoruz. İlimizin ticari hayatının canlı kalması için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açıdan ilimizin gastronomisinin tanıtımında her yerde varız ve var olmaya da devam edeceğiz. İstanbul’da düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarı’nda Malatya’mızın kayısısını, yemeğini ve kültürünü tanıtmak için üzerimize düşeni yaptık. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak olmazsa olmazımız bütün fuarlarda elimizden geldiği kadar Malatya’nın tanıtımını yapmaktır. Bu fuarların etkisi bir anda değil, biraz zaman geçtikten sonra belli oluyor, umut ediyoruz ki Malatya’mızın tanıtımına ve turizmine katkı sunmuşuzdur. Biz birlikte rahmet ayrılıkta azap var düsturu ile hareket ediyoruz. Malatya tek vücut olarak hep birlikte hareket ederse aşamayacağı hiçbir mesele olmaz. Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiğimiz zaman daha faydalı çalışmalara imza atarız. Fuara katılım sağlayan odamızın meclis başkanına, meclis divanına ve yönetim kurulundan arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Fuara birlikte katılım sağladığımız Fırat Kalkınma Ajansı’na, özellikle genel sekreter Abdulvahap Yoğunlu’ya, MAGTAD Başkanı Zeki Saygı Bey’e ve yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yoğunlu: Malatya olarak gastronomi alanında iyi yoldayız

Fuarın Malatya’nın tanıtımı adına verimli geçtiğine vurgu yapan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Malatya’nın gerçekten çok farklı, rekabetçi bir mutfağı var. Bunu da burada gelen misafirlerimize sunma fırsatımız oldu. Yine burada Malatya’dan gelen gastronomi temsilcilerimizin diğer illerimizden gelen sektör temsilcileri ile tecrübe paylaşımları oldu. Malatya olarak gastronomi alanında iyi yoldayız. Fırat Kalkınma Ajansı olarak turizme çok büyük önem veriyoruz. Turizm, bölgenin gelişimine ve halkın refahının artmasına önemli bir katkısı olduğunu düşündüğümüz için hedef alanımıza turizmi de kattık. Bu fuarın da ilimiz turizmine büyük katkısı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ