Munzur Vadisi Milli Parkı gelin ve damatların doğal stüdyosu oldu

Munzur, Buyer, Sülvüs, Hel ve Yılan dağları arasında kurulu Tunceli, sonbaharda sarı, kahverengi ve kızıla bürünen doğasıyla gelin ve damatların doğal stüdyosu haline dönüştü.

Kültür Sanat 18.11.2020 12:16:20 0
Munzur Vadisi Milli Parkı gelin ve damatların doğal stüdyosu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2020 12:16

TUNCELİ(AA) - Tunceli'de sonbaharın gelişiyle sarı, kahverengi ve kızıla bürünen Munzur Vadisi Milli Parkı ve Pülümür Vadisi, özel günlerini ölümsüzleştirmek isteyen çiçeği burnunda gelin ve damatların gözde mekanı haline geldi.

Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkan, deniz seviyesinden 940 metre yükseklikteki Tunceli, Munzur, Buyer, Sülvüs, Hel ve Yılan dağları arasında kurulu olması sebebiyle adeta saklı bir cenneti andırıyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı ve Pülümür Vadisi'nin yanı sıra Pertek Kalesi, Ağlayan Kayalar, Tağar Köprüsü, Munzur Gözeleri ve İn Delikleri gibi görülmeye değer güzelliklere de ev sahipliği yapan kentte, sonbaharın gelişiyle rengarenk olan doğa seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Çevre il ve ilçelerden bölgeye gelen çiçeği burnunda çiftler de şu sıralar kentin sarı, kahverengi ve kızılın tonlarına bürünen doğasında mutluluklarını ölümsüzleştirmek için objektif karşısına geçiyor.

Kentteki vadiler doğal stüdyo oldu

Günün belirli saatlerinde fotoğrafçılarla beraber dış çekime başlayan çiftler, kent merkezi ve ilçelerdeki ya da Munzur ve Pülümür Vadisi'ndeki yöresel köy evlerini, ahşap asma köprüleri, sapsarı ormanlık alanları ve dere kenarlarını doğal stüdyo olarak kullanıyor.

Çekimler sırasında kentin doğal güzelliklerini keşfeden çiftler, çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor.

Fotoğrafçı Malik Kaya, AA muhabirine, Tunceli'nin her mevsim doğasıyla göz kamaştırdığını söyledi.

Yaklaşık 10 yıl öncesine kadar gelin ve damat fotoğraflarını stüdyoda çektiğini belirten Kaya, "Stüdyoda çekilen fotoğraflar ve doğada çekilenler arasında çok büyük fark oluyor. Sonbahar aylarında gelin ve damat fotoğrafları daha güzel çıkıyor ve bu mevsimin renkleri çok daha etkileyici oluyor. Gelin ve damatları özel günlerinde genellikle Pülümür Vadisi'nde ya da Munzur Vadisi Milli Parkı'nda fotoğraflıyoruz. Bizler ışığı takip ediyoruz. Çiftleri, güzel ve keşfedilmemiş yerlere götürüyoruz." dedi.

Çevre illerden Tunceli'ye gelenler de oluyor

Kaya, fotoğraflarını çektikleri çiftlerin çoğunun çevre illerden geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Coğrafyamıza dair çektiğim fotoğrafları internette paylaştığımız zaman, buralı olmayan insanlar, sırf buranın güzellikleri arasında fotoğraf çektirmek için bizi tercih ediyor. Tunceli'nin güzellikleri de zaten doğal stüdyoyu andırıyor. Zaman yetmiyor, saatlerce ve günlerce çekim yapalım istiyoruz. O kadar güzel coğrafyamız var ki çiftleri oralara götürmeyi çok istiyoruz."

Dış çekim yaptıran Ali Ekber Kahraman ise 3 ay önce evlendiğini ve eşiyle düğün fotoğraflarını sonbaharda çektirmeye karar verdiğini dile getirdi.

Renk cümbüşünün olduğu vadilerde fotoğraf çektirmekten büyük keyif aldığını anlatan Kahraman, "Bölgenin doğası çok güzel. Fotoğraflarımızı Pülümür Vadisi'nde çektirdik. Vadideki ağaçların yaprakları yeşil ve sarının tonlarına bürünmüş, renkler bizi çok etkiledi. Sonbahar, çektiğimiz fotoğraflara çok güzel renk kattı. Asma köprüde, su kenarlarında ve ağaçların arasında fotoğraflarımızı çektik. Bizim gibi düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çevre illerdeki çiftlere de buralara gelmesini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

Kıymet Kahraman da en güzel mevsimin sonbahar olduğunu, Pülümür Vadisi boyunca eşiyle beraber çok güzel fotoğraflar çektirdiklerini vurguladı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ