Her durağında farklı kültürü tanıtan Doğu Ekspresi'ne ilgi artıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yerli ve yabancı turistlerce büyük ilgi gören Doğu Ekspresi'ne ilişkin, 'Doğu Ekspresi'nin yazı, kışı ayrı güzel. Doğasıyla çiçeğiyle bitkileriyle özellikle içinden geçtiği kanyonlarıyla çok keyifl

Kültür Sanat 24.02.2020 12:48:20 0
Her durağında farklı kültürü tanıtan Doğu Ekspresi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2020 12:48

ERZURUM (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotalarından olup hafızalarda eşsiz manzaralarıyla yer eden Ankara-Kars seferini yapan Doğu Ekspresi ile Erzurum'dan Kars'ın Sarıkamış ilçesine kadar yolculuk yaptı.

Ankara'dan hareket edip Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum üzerinden Kars'a ulaşan, yolcularına 25 saat boyunca doğal güzellikleri görme imkanı sunan Doğu Ekspresi ile seyahat eden Ersoy, yolculuk sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ersoy, rağbet görmeye devam eden Doğu Ekspresi'nin, Türkiye'nin sahip olduğu turizm potansiyeline katkı sunduğunu belirterek "Kışın görüntü açısından çok daha farklı oluyor ama Doğu Ekspresi'nin yazı, kışı ayrı güzel; yazın da çok güzel görüntüler oluyor. Doğasıyla, çiçeğiyle, bitkileriyle, özellikle içinden geçtiği kanyonlarıyla çok keyifli bir yolculuk." diye konuştu.

"Amacımız turizmi Türkiye'nin 81 iline yaymak"

Bakan olduktan sonra Doğu Ekspresi'ne ikinci kez bindiğini söyleyen Ersoy, "Buradaki esas amacımız, turizmi Türkiye'nin 81 iline yaymak. Doğu'da Mardin'den sonra en şanslı il, Kars. Kars'ın turizmini geliştirmek için hem Kars'taki yerel idareyle hem de biz Bakanlık olarak neler yapabiliriz, üstüne neler koyabiliriz diye sıklıkla geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ersoy, Kars'ın, başta Türkiye olmak üzere dünyaya tanıtılmasının önemine işaret ederek "Burada en önemli şey pazar çeşitliliği. Biz 2023 turizm stratejileriyle pazar çeşitliliğinin stratejik olarak ne kadar önemli olduğunu o strateji planında da vurguladık." dedi.

Bakan Ersoy, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından Ankara-Kars hattında hizmete sunulan, güzergahındaki durak noktasıyla yolcularına farklı lezzetleri tatma ve kültürel değerleri görme imkanı sağlayan turizm treninin yoğunluğunun gün geçtikçe arttığını söyledi.

"Turizm treni başarılı oldu"

Turizm treninin ilk etapta günaşırı sefer yaptığını anlatan Ersoy, "Bu hattaki turizm treni de oldukça başarılı oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu seferi günaşırı başlatmıştı, sonra her güne çıkardı. İkinci aşamada da vagon sayısını yükseltti." diye konuştu.

Ersoy, turizm trenine ilişkin çalışmalarının sürdüğünü belirterek şunları değerlendirmeyi yaptı:

"Bu konuda yapılacak 5 nokta var. Şimdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı o noktalar üzerinde çalışıyor. Onlar bize bir plan hazırlayacak biz de onun tanıtımıyla yaygınlaşması üzerine bir destek vereceğiz. İnşallah sırayla diğer illeri de devreye alacağız. Sadece trenin gittiği hat değil, varış noktası da önemli. Turistin, vardığı noktada da aktivite olarak turizm açısından bazı potansiyeller bulması lazım. Turistin gittiği noktadan hemen dönmemesi, konaklaması lazım ki o zaman bir turizm ekonomisi oluşsun. Çevre illerle bağlantının düzgün olması, turistin oradan başka illere geçebiliyor olması lazım. Yani bu hat sadece kendi hattını beslemiyor aslında çevresindeki illeri de besliyor. O zaman attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değiyor, gerçekçi bir turizm ekonomisi yaratmış oluyorsunuz."

Turizm treninin mevcut ağlar üzerinde gideceğini belirten Ersoy, "Mevcut ağlardaki uzun süreli seyahatler aslında keyif veriyor. Onlar üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bundan sonra her yıl yeni bir hat ilave ederiz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ