Farkındalık için 30 dakika kitap okudular

58. Kütüphane Haftası programı çerçevesinde bu yıl 11’ncisi gerçekleştirilen Kitap Okuma Etkinliği Malatya’da da düzenlendi. Protokol üyeleri ve öğrenciler, farkındalık için 30 dakika kitap okudular.

Kültür Sanat 30.03.2022 15:16:55 0
Farkındalık için 30 dakika kitap okudular
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2022 15:16

58. Kütüphane Haftası programı çerçevesinde bu yıl 11’ncisi gerçekleştirilen Kitap Okuma Etkinliği Malatya’da da düzenlendi. Protokol üyeleri ve öğrenciler, farkındalık için 30 dakika kitap okudular.

Hürriyet Parkında gerçekleştirilen Kitap Okuma etkinliğine, Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi yetkilileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kitap Okuma Etkinliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi tarafından kitap dağıtımı yapıldı.

Vali Baruş burada yaptığı açıklamada, kitap okumanın önemini dile getirdi. Baruş, “Amacımız, okumayı bir alışkanlık haline getirerek gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğinde önemli bir değişikliğe yol açmasını sağlamak. Kütüphane Haftasında, kütüphanelerimiz de faaliyetlerini sürdürüyorlar. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bu çerçevede bazı etkinliklerde bulunuyor. Bugün parkta bulunan vatandaşlarımıza kitap dağıtımı yapacağız. Yine otobüs terminalinde ve vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu yerlerde arkadaşlarımız kitap dağıtımını gerçekleştirecekler. Şuanda gençlerimiz, çocuklarımız kütüphanelerimizden yoğun bir şekilde yararlanabilir. Tabii Malatya olarak imkânlarımız kısıtlı. Malatya İl Halk Kütüphanesi sizlerin de bildiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından inşa ediliyor. Yaklaşık 8000 metrekare kapalı alana sahip olacak çok büyük bir kütüphane. Kütüphanemiz bittiği zaman çocuklarımızın rahat ders çalışabileceği ve her türlü kaynak kitaba rahatça ulaşabileceği bir ortam oluşacak. Ayrıca oralarda atölyeler, atölye çalışmaları için uygun fırsatlar olacak. Dolayısıyla orası bir Kültür Merkezi gibi çalışacak” ifadelerini kullandı.

Kütüphane Haftası nedeniyle tüm vatandaşları kitap okumaya davet eden Baruş, “Çünkü kitap okuma alışkanlığı aile içinde oluşuyor. Eğer aile içerisinde çocuklar okumayı seviyorlarsa bunda mutlaka anne-babaların payı var. Anne ve babalar çocuklarına örnek olmak durumunda. Mutlaka her gün en az yarım saat okuma etkinliği evlerde yapılırsa bu okuma sevgisi çocuklarımızda, gençlerimizde yayılır ve ileride girmiş oldukları sınavlarda daha başarılı olma imkanına kavuşurlar. Çünkü okumayan bir insanın sınavlardaki problemleri çözmesi zor oluyor. Bu nedenle herkesi okumaya davet ediyorum. Okumak hayattır diyorum” şeklinde konuştu.

Toplumun Kütüphaneye ilgisini çekmek ve okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlik çerçevesinde Vali Baruş, protokol, öğrenciler ve vatandaşlar 30 dakika kitap okudu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ