Düz köyü film setine döndü

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Yolalan beldesine bağlı Düz köyü ‘Besna u Xalil’ adlı Kürtçe kısa film için sete dönüştürülürken, köy halkı da oyunculuk yaptı.

Kültür Sanat 20.01.2022 10:52:38 0
Düz köyü film setine döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.01.2022 10:52

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Yolalan beldesine bağlı Düz köyü ‘Besna u Xalil’ adlı Kürtçe kısa film için sete dönüştürülürken, köy halkı da oyunculuk yaptı.

TRT tarafından çekilen filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Nuran Taylan’ın yaptığı dramatik kısa filmin çekimleri için Bitlis’in Yolalan beldesine bağlı Düz köyü seçildi. Oyuncuları köy halkından oluşan ‘Besna u Xalil’ adlı filmde ise Besna adında 15 yaşındaki küçük bir kızın hayat hikayesi ele alınacak.

Dengbejlerin okuduğu eserleri kısa film halinde çektiklerini ve güzel bir film olacağını söyleyen Nuran Taylan, “Çok güzel ortam ve koşullar altında burada güzel bir film çekiyoruz. Filmimizin ismi Besna u Xalil. Dengbejlerimizin okuduğu eserleri biz kısa film halinde çekiyoruz. İnşallah çok güzel bir iş çıkacak. Besna çok tatlı bir kız, evine bağlı, çok becerikli ama hayallerinde hep yakışıklı genç bir prens ile evlenmek istiyor. Bakalım olacak mı olmayacak mı merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Besna karakterini canlandırırken yeri geldiğinde eğlendiklerini, yeri geldiğinde de ağladıklarını belirten Gamze Tunç, “Bitlis’in Yolalan beldesinde bulunan Düz köyündeyiz. Burada Besna u Xalil adlı bir hikâyenin çekimini yapıyoruz. Buradaki insanlarla birlikte oynuyoruz ve TRT ekibi çekim yapıyor. Gayet güzel ve eğlenceli geçiyor. 4 günlük bir süreçte bu çekimleri gerçekleştirdik. Bazen eğlendik bazen de duygulandık. Umarım bu hikâye yerine ulaşır ve izleyenlere çok güzel şeyler katacaktır. Oynadığım Besna karakteri bu hikâyede 15 yaşında küçük bir kızın zorla yaşlı adamla evlendirilmesi ile gerçekleşiyor. Besna çok küçük ve toy bir kız. Biz istiyoruz ki hiçbir çocuk çocukluğunu yaşamadan bu kadar zorluk yaşamasın. Umarım böyle şeyler komple hayatımızdan çıkar. Çocuklarda çocukluğunu yaşar” ifadelerini kullandı.

Köy içinde çekilen filmin bölgenin tanıtımına katkı sunacağına inandığını belirten Cengiz Uğurlu ise “Köyümüzde TRT için tarihi konulu bir film çekmekteyiz. Bizlere köyümüzü tanıtmak amacıyla bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Ben ve köylüler yerel oyuncular olarak oynuyoruz. Güzel bir film oldu. 15 gün sonra tekrar bir çekimimiz olabilir. Belki başka bir projede bir daha buluşuruz. Bizler için gayet güzel ve eğlenceli geçiyor. Şu an kış olduğu için bir anlamda köylülerin de eğlencesi oldu” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ