Dünyaca ünlü plajda 'deniz keyfi' sosyal mesafeli olacak

Antalya'nın Konyaaltı sahilinde çalışma yürüten belediye ekiplerince plaja Kovid-19 tedbirleri kapsamında uyarı levhaları asıldı, şezlong ve şemsiyeler ise sosyal mesafe kuralına uygun yerleştiriliyor.

Kültür Sanat 25.05.2020 16:34:35 0
Dünyaca ünlü plajda
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.05.2020 16:34

ANTALYA (AA) - Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahili, denize girip plajda güneşlenecek yerli ve yabancı turistler için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun olarak düzenleniyor.

Ramazan Bayramı sonrası iç turizmin hareketlenmesini bekleyen sektör temsilcileri, "kontrollü sosyal hayat" ve "yeni normal" olarak nitelenen dönemde tatil planı yapan müşterilerine halk sağlığını en üst seviyede tutan ve hijyen kurallarını gözeten hizmeti verebilmek için gün sayıyor.

Bu kapsamda Türk turizminin amiral gemisi olarak anılan Antalya'da, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla bir dizi tedbir alındı.

Bu sabah sahile gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un turizmde normalleşme sürecine ilişkin haziran ayını işaret etmesi doğrultusunda çalışma yürüttü.

Pandemi sürecinde yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca virüsle mücadele sağlanıncaya kadar tedbir amaçlı girişlerin yasaklandığı plajlardan olan Konyaaltı Plajı'nda "deniz keyfi" yapmak isteyenler bundan böyle "sosyal mesafe" kuralına uyacak.

Yasağın kaldırılmasının ardından sessizliğini bozacak dünyaca ünlü plaj için örnek bir düzenleme yapıldı.

Belediye ekiplerince plaja girişten itibaren yönlendirmelerin de yer aldığı sosyal mesafe uyarı tabelaları asıldı. Plajdaki şezlong ve şemsiyelerin ise sosyal mesafe kuralına uygun yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Bölgedeki işletmelere de örnek olması için turistlerin güneşlenme aralıkları işaretlenerek belirgin hale getirildi.

Ekiplerin, aşamalı olarak açılacak turizm sezonu süresince de plajlarda sosyal mesafe kontrolü yapacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ