"Çekirdekten meyveye kayısı" fotoğraf sergisi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Sanat Sokağında ‘Çekirdekten Meyveye Kayısı’ fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kültür Sanat 20.08.2021 17:03:27 0
"Çekirdekten meyveye kayısı" fotoğraf sergisi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.08.2021 17:03

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Sanat Sokağında ‘Çekirdekten Meyveye Kayısı’ fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Sanat Merkezi (MABESEM) fuaye alanında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ve 44 fotoğrafın sergilendiği ‘Çekirdekten Meyveye Kayısı’ fotoğraf sergisinin açılışı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından yapıldı.

Sergi açılışında açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, "Kayısı Malatya için önemlidir. Biz kayısıyı ifade ederken ‘Güneşin altın yumurtası’ diye ifade ediyoruz. Kayısının son süreçte Malatya ekonomisine yaptığı katkıyı da önemli buluyoruz. Hızlı bir ivme şeklinde geçmiş dönemde 300 milyon dolar katma değer sağlayan kayısı, artık 500 milyon dolara doğru hızla gitmekte. İnşallah ilerleyen dönemler için 3 milyar dolara kadar kayısının Malatya’ya katma değer katması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda bizler bir taraftan lisanslı depo yaptırırken, diğer taraftan da kayısının şerefine, şanına ve onuruna yakışır bir Şire Pazarının hemen ihalesini yaptık ve başlattık. İnşallah lisanslı depo ve şire pazarımızla birlikte kayısı Malatya’da şaha kalkacak. Kayısının hem ürün çeşitlenmesi açısından hem gıda çeşitlendirmesi, hem de ambalaj çeşitlendirilmesi anlamında Malatya üreticisi ve tüccarı gerçek anlamında görevini yaptığı takdirde Malatya’da ki kayısının katma değeri en az 3 milyar dolar olacaktır. Biz bu süreci başlattığımızda 250 milyon dolar olan katma değer şuanda 500 milyon dolara doğru yükseliyor. Demek ki biz doğru yoldayız ve emin adımlarla ileriye doğru gidiyoruz. Şuan ki yükseliş görülüyor. Şire Pazarı yapıldıktan sonra bu yükseliş daha da yukarılara çıkacak. Sergimize katkı sunan bütün fotoğrafçı arkadaşlarımıza ve ilgili daire başkanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ