Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi 2 gün Elazığ’da olacak

ELAZIĞ'A GELECEK OLAN ÇANAKKALE MUHAREBELERİ MOBİL MÜZESİ'NİN 1 VE 2 KASIM TARİHLERİ ARASINDA ZİYARETE AÇILACAĞI BİLDİRİLDİ.

Kültür Sanat 30.10.2020 11:06:16 0
Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi 2 gün Elazığ’da olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.10.2020 11:06

Elazığ’a gelecek olan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi’nin 1 ve 2 Kasım tarihleri arasında ziyarete açılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada," Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından milli şuurun ve tarihi mirasın geniş kitlelere ulaştırılması ve tanıtılması amacıyla projelendirilen ve Çanakkale ruhunu, insanlarımızın tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Çanakkkale Muharebeleri Mobil Müzesi, Çanakkale’ye henüz gitmemiş olan, bu şanlı zafere ve mirasına tanıklık edemeyen insanlarımız için ülkemizin tamamını gezerek hizmet verecek.Gezici Müze içerisinde, Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranlar, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölüm, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan alet ve envanterlerden oluşan binlerce eser sergilenecek. Ayrıca müzede, yaralanan bir askerin tedavisinin yansıtıldığı özel bölüm ile havada birbirine çarparak iç içe geçmiş mermilerin sergilendiği bölümler, düşman kuvvetleri ile Türk askerinin imkanlarını kıyaslamaya imkan sağlayacak ayakkabı, elbise ve silahlarının da sergileneceği, her noktası ile atalarımızın verdiği mücadeleyi adeta gözler önüne serecek"denildi.

Açıklamanın devamında ise,"Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale ülküsüyle Çanakkale ruhunu, Türkiye’nin tüm illerine taşıyacak olan ’Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi’, ilimizde 01-02 Kasım 2020 tarihlerinde,15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ücretsiz olarak halkımızın ziyaretine açılacak"ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ