Bozkırda bir Anadolu masalı: Gönül Dağı

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve bozkırda yaşayan insanların hikayelerinin anlatıldığı 'Gönül Dağı' dizisi karakterleri, müzikleri ve detaylarıyla izleyicilerin ilgisini çekiyor.

Kültür Sanat 16.12.2020 12:14:32 0
Bozkırda bir Anadolu masalı: Gönül Dağı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2020 12:14

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde çekimlerine devam edilen dizinin yapımcısı Ferhat Eşsiz, başrol oyuncuları Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan ile yönetmeni Yahya Samancı, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yapımcı Ferhat Eşsiz, Gönül Dağı'nın memleketi ve memleketin insanlarını ile yaşadıkları hikayeleri anlattığını belirterek, güzellikleri, paylaşmayı, dayanışmayı, hayalleri başarma yolculuğunu ekrana yansıttıklarını anlattı.

Bozkırda hayallerinin peşine düşen 3 kuzenin başından geçenleri ekranlara taşıdıklarını dile getiren Eşsiz, şunları belirtti:

"Ekip olarak bozkıra güzellikleri ektik. Bozkırın sarılığı ve kuraklığı bizleri çekti. Buralara kamerayı kullanarak güzellik ekelim istedik. Bozkırda, kırsalda kurulan hayaller amacına ulaşmaz diye bir inanış vardır. Özellikle gençlerde böyle bir inanış var. Gönül Dağı projesi dağın ötesinde hayallerimizi gerçekleştirme yolculuğudur. Yozgatlı yazar Mustafa Çiftçi'nin hikayeleriyle çalışmalar yapıyorduk. Mustafa Çiftçi'nin 3 kitabı vardır. Bunları okuduğumuzda kitaplarındaki karakter ve hikayeleri bir bozkır coğrafyasında toplayıp bunları birbiriyle tanışmasında nasıl bir dünya ortaya çıkar fikriyle oluştu. Daha sonra Mustafa Çiftçi ile oturup konuştuğumuzda daha farklı hikayelerinin olduğunu söyledi. O hikayelerde 'Taner', 'Dişçi Musa', 'Sefer' karakterleriyle tanıştık. Senaristlerimiz Ali Asaf Elmas, Mustafa Becit ve Teoman Gök ile karakterleri geliştirme sürecine gittik. Taner'e Düzceli mucit Hasan Kum'un 'arı kanadı uçak sistemi' projesini ekledik. Yanına da 2 amcaoğlunu koyduk."

Eşsiz, Türk izleyicisinin Gönül Dağı'nı çok sevdiğini vurguladı.

Projenin samimiyetinin daim olması, halkın teveccühü ve sevgisinin devamını sağlamak için bozkırda mücadele ettiklerini aktaran Eşsiz, "Halkın diziye olan teveccühü de izlenme oranlarından ortayı çıkıyor. Bu da bizi mutlu ediyor." dedi.

Yapımcı Eşsiz, dizinin müziklerini Engin Arslan, Murat Başaran, Tunay Özgür'ün, müzik direktörlüğünü Hasan Saltık'ın üstlendiğini ifade etti.

"Burada yaşanan her şey gerçek"

Oyuncu Berk Atan da canlandırdığı "Taner" karakterinin, içinde kötülük barındırmayan, hayat mücadelesi için yüreği temiz kalmış ve masum, ailesi için kendi hayatından vazgeçmiş birisi olduğunu belirtti.

Taner'in, hayalleri ve icatlarıyla yaşadığına değinen Atan, "Hayalleri bu bozkıra ve kasabaya sığmayan bir çocuk. Diziyi Sivrihisar ilçesinde çekiyoruz. Halk bizi, biz de onları çok sevdik. Bize çok yardımcı oluyorlar. Sivrihisar'ın bir dokusu var. Buraya ilk gelip evlere girdiğimde beni geçmişe götürdü, duygulandım. Bu gerçek dokunun içinde ekibimizin samimi arkadaşlığıyla çekilen sahnelerin ekrana da geçtiğini düşünüyorum. Burada yaşanan her şey gerçek." değerlendirmesinde bulundu.

"Dilek" karakterine hayat veren Gülsim Ali İlhan ise canlandırdığı karakterin, babasız büyüyen, annesinin memuriyeti nedeniyle hiçbir yerde uzun kalamayan, toprak ve memleket özlemi yaşayan bir kadın olduğu bilgisini verdi.

İlhan, Dilek'in küçükken güzel anılar biriktirdiği Gedelli'ye döndüğünde evine gelmiş gibi hissettiğini dile getirdi.

Dizinin gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu anlatan İlhan, "Hikayemiz çok sıcak ve samimi. Seyircimiz de bunu çok sevdi. Cumartesi akşamları saat 20.00'de seyirci bizi evlerinde konuk ediyor. Bu bizi mutlu ediyor. Güzel yorumlar ve mesajlar alıyoruz. Bize büyük bir moral oluyor ve çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gönül Dağı'nın yönetmeni Yahya Samancı, Sivrihisar ilçesinde haftanın 6 günü devam eden çekimlerin keyifli ve yoğun bir tempoda geçtiğini kaydetti.

Samancı, soğuk kış günlerinde sıcacık hikayeleri ve görselleriyle izleyenleri ekran başına beklediklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ