Battalgazi Belediyesi’ne bağlı müzeler ziyarete açıldı

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi’ne bağlı Tarihi Tahtalı Hamam Müzesi ve Poyraz Konağı Mahalle Yaşam Müzesi, normalleşme süreci kapsamında kapılarını ziyaretçilere yeniden açtı. Ziyaretçiler, maske ve mesafe kurallarına uygun haft

Kültür Sanat 6.03.2021 13:47:25 0
Battalgazi Belediyesi’ne bağlı müzeler ziyarete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.03.2021 13:47

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi’ne bağlı Tarihi Tahtalı Hamam Müzesi ve Poyraz Konağı Mahalle Yaşam Müzesi, normalleşme süreci kapsamında kapılarını ziyaretçilere yeniden açtı. Ziyaretçiler, maske ve mesafe kurallarına uygun haftanın 6 günü 09.00-18.00 saatleri arasında müzeleri gezilebilecek.

Battalgazi Belediyesi, Covid-19 salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan Büyük Mustafa Paşa mahallesindeki Tarihi Tahtalı Hamam Müzesi ve Eskimalatya mahallesindeki Poyraz Konağı Yaşam Müzesi’ni, normalleşme süreci kapsamında tedbirler eşliğinde kapılarını yeniden ziyarete açtı. Pandemi kuralları kapsamında ziyarette bulunmak isteyen vatandaşlar, Pazartesi günü dışında hafta altı günü 09.00-18.00 saatleri arasında hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak müzeleri ücretsiz olarak gezebilecek. Ziyaretçiler, müzeye girişte ateş ölçümü yapılarak alınacak.

Ziyaretçilerden müzelere büyük övgü

Pandemi tedbirleri çerçevesinde Tarihi Tahtalı Hamam Müzesinin ilk ziyaretçileri olan emekli öğretmen Ali Rıza Erdoğan ve Makbule Erdoğan çifti, “Öncelikle ben tarihe çok meraklı bir insanım. Bu binanın metruk halini gördüğüm zaman içim parçalanırdı, üzülürdüm. Restore edilip müzeye dönüştüreceklerini duyduğum zaman çok ama çok sevindim. Bana milli piyangoda ikramiye çıksa inanın bu kadar sevinmezdim. Bu büyük eserin ayağa kalkmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Burası tarihi bir yer. Birçok gencimiz belki de burayı hiç görmemiştir ama bizden sonraki nesil burayı görecek. O kadar güzel dizayn edilmiş ki, hayran kalmamak elde değil. Şimdi ziyaret edince, eski hatıralar gözümde canlandı. Eskiden bu hamamda hanımlar günü düzenlenirdi. Çok güzel günlerdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder beyefendiye de çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bir başka ziyaretçi Vahap İlter isimli vatandaş ise, “Tarihi hamam müzesi çok güzel olmuş. Uzun zamandan merak ettiğim bir yerdi. Ziyaret bugüne kısmet oldu. Eski haliyle kıyasladığımız zaman çok farklı ve güzel olmuş. Şimdi burayı gezerken eski hatıralar canlanıyor gözümde. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Güder: “Müzeler, şehirler için önemli zenginliklerdir”

Battalgazi’yi hizmetleriyle, daha yaşanabilir ve modern bir ilçe haline getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Müzeler, şehirler için önemli zenginliklerdir. Müzecilik çalışmaları ülkemizde çok eski dönemlerde başlamıştır. Sanat, bilim, tarih ve kültür ile ilgili eserlerin halka gösterilmesi, tanıtılması için toplanıp sergilendiği müzeler, eski eser, belge, anıt ve kalıntılardan oluşmaktadır. Geçmiş yıllarda insanoğlunun inanç, yaşayış ve yetenekleri hakkında bilgi veren müzelerimiz, geçmişi öğrenerek bugünü anlamamıza, geleceğimize yön vermemizde yardımcı olurlar. Mazimizin değerlerine ve kültürel mirasına sahip çıkmalıyız. Medeniyetin Kalbi Battalgazi’miz, tarihi zenginlikleriyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Ülkemize gelen turistlerin çoğunluğu ilçemizdeki tarihi yerleri gezip görmektedir. İlçemizde birçok tarihi mekanlarımızın yanı sıra iki müzemiz vardır. Pandemi nedeniyle kapalı olan müzelerimizi, normalleşme süreci kapsamında ziyaretçilere yeniden açtık. Pandemi tedbirleri doğrultusunda ziyaretçilerimiz, müzelerimizi gezecekler” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ