50 yıllık marangoz ustası Mehmet dede, aşkla yaptığı işten hiç şikayet almadı

Batman’ın Sason ilçesinde başladığı marangoz ustalığını Muş’ta sürdüren 70 yaşındaki Mehmet Nuri Erten, 50 yıldır aşkla ürettiği ürünlerden bugüne kadar hiç şikayet almadı.

Kültür Sanat 29.06.2021 12:55:13 0
50 yıllık marangoz ustası Mehmet dede, aşkla yaptığı işten hiç şikayet almadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.06.2021 12:55

Batman’ın Sason ilçesinde başladığı marangoz ustalığını Muş’ta sürdüren 70 yaşındaki Mehmet Nuri Erten, 50 yıldır aşkla ürettiği ürünlerden bugüne kadar hiç şikayet almadı.

Merkeze bağlı 15 Temmuz Milli İrade Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Nuri Erten, çobanlık yaptığı sırada merak duyduğu ahşap işini ustalığa dönüştürdü. Ahırda hobi olarak başladığı marangozluk işini 50 yıldan beri aşkla sürdüren Erten, iki oğlu ve bir yeğenini de ahşap işleme sanatıyla tanıştırdı. İşe başladığı günden bu yana hiçbir üründen şikayet almayan Mehmet dede, işini ilk günkü heyecanla yapmaya devam ediyor. Evinin bahçesinde kurduğu atölyede beşik, sandık, sandalye, masa, baston, kürsü ve kaşık çeşitleri üreten Mehmet Nuri Erten’in ürünlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

“Bu işi severek yapıyorum”

20 yaşında marangozluk işine Batman’ın Sason ilçesine bağlı Binekli köyünde başladığını ifade eden Mehmet Nuri Erten, o zamanlarda dükkanı olmadığı için işini ahırda yaptığını söyledi. Hayatını marangozlukla kazandığını anlatan Erten, “Ekmeğimi bu iş sayesinde kazanıyorum. Bu işi severek yapıyorum. Severek yapılmazsa bu iş yapılmaz. Bu yaşa kadar çalışıyorum. Elhamdülillah halende sağlığım, sıhhatim yerinde. Sipariş geldikten sonra her türlü ahşap malzemeyi üretebiliyorum. Bu işe başladım başlayalı ustayım. Bugüne kadar hiçbir şikayet almadım. Bazen gece yatarken yarın ne iş yapacağımı düşünüyorum. Kafamda tasarladığım tasarımları hayata geçiriyorum. Burada beşik, masa, gelin sandığı, çekyat, sandalye ve birçok ahşap ürün yapıyorum. Bu ürünleri gürgen, çınar ve ceviz ağacından yapıyorum. Ürünler 2-3 aşamadan geçiyor” dedi.

“50 yıldır hiç şikayet almadım”

Ürettiği ürünlere ilginin iyi olduğunu belirten Erten, “Namerde muhtaç olmayalım yeterli. Fazla zengin olmak istemiyorum. Burada 2 çocuğumu ve bir de yeğenimi çırak olarak yetiştirdim. Onlar şimdi usta. Ben yine kendi işime devam ediyorum. Onların işi ayrı, benim işim ayrı. Artık çırak tutmuyorum çünkü bazen işi bozuyorlar ve onun için çırağa ilgi göstermiyorum. 50 yıldır şimdiye kadar yaptığım ürünlerden hiç şikayet almadım” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ