2. Ulusal Foto Safari ödül töreniyle son buldu

Ağrı’nın yaşam ve tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla Ağrı Valiliği koordinasyonunda Ağrı Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajans

Kültür Sanat 24.05.2021 18:09:22 0
2. Ulusal Foto Safari ödül töreniyle son buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2021 18:09

Ağrı’nın yaşam ve tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla Ağrı Valiliği koordinasyonunda Ağrı Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Foton Derneğinin katkılarıyla düzenlenen 2. Ulusal Foto Safari’nin ödül töreni gerçekleştirildi.

“Serhat Şehrinde Doğa ve İnsan” teması ile düzenlenen 2. Ulusal Foto Safari ödül törenine Vali Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir, Foton Derneği Başkanı Coşkun Aral, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi proje uzmanları, jüri üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve basın mensupları katıldı. 1. Ulusal Foto Safari sinevizyon gösterimi ile başlayan törende, 2017 yılında düzenlenen 1. Ulusal Foto Safari’de ödüle layık görülen eserlerin ve Ara Güler’in "Nuh’un Gemisi İzi" konulu röportajının izlenmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Kutsanmış mekanlar ve doğa harikalarına sahip kentin sanatla buluşmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, Ağrı’nın tanıtımını önceleyen, kültür ve turizm alanında öncü projelere imza atan Vali Varol’a teşekkür etti.

Jüri üyeleri adına konuşma yapan Fotoğraf Sanatçısı Adem Meleke, 500’den fazla kareyi tek tek incelediklerini, teknik değerlendirme ile konuya uygunluğu gözeterek büyük bir titizlikle ödül alan eserleri seçtiklerini belirterek, "Ağrı Foto Safari deneyimlerini 2. Ulusal Foto Safari’nin fotoğrafla konuşan herkes adına iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyor, hayırla yad edilecek güzel eserler bıraktığımızı umuyorum. 3 günlük organizasyonda 4 kez Valimiz Dr. Osman Varol ile buluştuğumuzu özellikle belirtmek istiyor, fotoğraf adına güzel duygularla Ağrı’dan ayrılıyoruz” dedi.

Vali Varol ise, “Ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi olan Ağrı’mız çok önemli değerlere, önemli coğrafi alanlara, zengin bir doğaya ve çok güzel insanlara sahip. Bütün bu değerlerimizi ilimizde yaşayan vatandaşlarımız kadar ülkemizin ve insanlığın da hakkı olan çok önemli değerler olarak görüyoruz. Bunları ülkemize ve tüm insanlığa mal edebilmemiz için de değerlerimizi yansıtabilecek sizler gibi sanatçılarımızın ortaya koyduğu eserlere ihtiyacımız var. Ağrı’mızı kültür ve sanatla anmamıza katkı sağlayan siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, ünlü savaş muhabirleri Coşkun Aral ve Bünyamin Aygün’ın yanı sıra birçok ödüle layık görülmüş Adem Meleke, Mustafa Seven, Tanin Helvacı, Ali İhsan Öztürk ve Ara Güler’in yanında yetişmiş olan Fatih Aslan’ın yer aldığı jürinin oyları ile Murat Yanık’ın “Bisikletleriyle Belçika’dan Moğolistan’a giden ve dönüşte İshak Paşa Sarayı’nı görmek için Ağrı’ya gelen Celine ve Thommy çiftinin ‘Ağrı’yı görmeye gelin’ çağrısı” isimli eseri birinci, Mehmet Şah Deniz’in “İki farklı kuşağın samimi görüntüsünü yansıtan Doğubayazıt ilçesinde Hatice nine ile torunu Azra’nın portresi” isimli eseri ikinci, Arzella Bektaş’a ait “Ağrı Dağı eteklerinde yaşayan bir annenin zor şartların olduğu coğrafyada kızı ile yol arkadaşlığı” isimli eseri üçüncü oldu.

Mansiyon ödülleri ise Murat Doğan’ın “Ağrı Dağı eteğindeki sazlıklardan Ağrı’nın heybetinin yansıması” adlı eseri, Faysal Kanber’in “Ağrı Balık Göl’deki menderesler” eseri ile Ayten Altıntaş’ın “Sarayları yapanların da fani olduklarını ve bir gün bu dünyadan göçüp gidebileceğini hep hatırlamak” adlı eserlerine verildi. Mansiyon ödüllerinin yanı sıra birbirinden değerli 44 eser sergilenme ödülüne layık görüldü.

Protokol üyeleri tarafından ödüllerin takdim edilmesinin ardından jüri üyelerine Vali Varol plaket takdim etti. Ödül töreni hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ