Kızıl Göl’de kano keyfi

Kızıl Göl’de kano keyfi

Genel 28.07.2025 11:40:56 0
Kızıl Göl’de kano keyfi
Tarih: 28.07.2025 11:40 Güncelleme: 28.07.2025 11:40
Ardahan’ın Posof ilçesinde doğası ile hayran bırakan Kızıl Göl’de kanoya binenler tabiatla içi içe farklı bir keyif yaşadı.
Ardahan’ın eşsiz güzellikleri arasında görülmesi gereken yerlerin başında Posof ilçesi geliyor. Kamp alanları, muhteşem doğası, yapılacak aktiviteler ve diğer detayları ile yeni bir turizm rotası olmaya aday. Ardahan Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede ve doğasever Serhat Soylu, Posof ilçesine 15 kilometre uzaklıkta olan ve Yolağzı köyü sınırları içerisinde bulunan Kızıl Göl’de kano heyecanı yaşadı.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Dede, alternatif turizmin yeni rotası olmaya aday Ardahan’ın turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyleyerek, bu kapsamda Posof ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kızıl Göl ve çevresinde çalışma yaptıklarını ifade etti.
Dede, Kızıl Göl’de kano keyfi de yaptıklarını söyleyerek, ’’Posof Ardahan’ın iklim olarak en güzel ilçelerinden birisi ve yeşili ile gölleri bol bir ilçe. Aslında göller ilçesi de diyebiliriz. Şu anda bulunduğumuz ver Kızıl Göl. Yolağzı köyünün hemen üzerinde bulunuyor ve tam karşısında da Hiram Vadisi var. Burası cennetten bir köşe ve biz de turizm müdürlüğü olarak yeni bir rota oluşturmaya çalışıyoruz. Ve buradan da Kesik kayalara geçip oradan da bir rota çalışması olacak. Dolayısıyla burasını turizme açmayı düşünüyoruz, ama doğallığını koruyarak turizme açacağız. Yoksa yapılaşmayla turizm olmaz. Doğallığını koruyup, doğal güzelliklerini de muhafaza edecek şekilde plan ve proje gerçekleştirmek zorundayız’’ dedi.
Serhat Soylu, Kızıl Göl’de kano keyfi yaşamak bambaşka bir duygu. Soylu, her türlü doğa sporlarına açık bir alanda olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, ’’Yolağzı köyü üzerinde bulunan Kızıl Göl’de kano heyecanı yaşamak için buraya geldim. Doğayla iç içe olan bu gölde doğa sporu olan kano yapmak ayrı bir keyif’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kızıl göl’de kano keyfi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ