Kırsaldaki 100 çocuk kayakla tanıştı

Kırsaldaki 100 çocuk kayakla tanıştı

Genel 26.02.2025 15:13:50 0
Kırsaldaki 100 çocuk kayakla tanıştı
Tarih: 26.02.2025 15:13 Güncelleme: 26.02.2025 15:13
Erzurum Valiliği, Pasinler Kaymakamlığı, Ejder 3200 ve Türk Kayak Vakfının ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Pasinler ilçe merkezi ve köylerinden gelen 100 çocuk ilk kez kayak deneyimi yaşadı.
Palandöken Kayak Merkezinde uzman antrenörler eşliğinde eğitim alan çocuklar, kayak sporunu öğrenirken unutulmaz anlar yaşadı. Eğitim sürecinin ardından Erzurum Kayak Kulübünde düzenlenen programda Erzurum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi’nin de katılımıyla çocuklara başarı belgesi, madalya, kitap ve kayak montu hediye edildi.
"Kırsaldaki çocuklarımızı kayakla tanıştırıyoruz"
rogramda konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, daha önce de benzer bir projenin hayata geçirildiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Daha önce de burada benzer bir etkinlik düzenlemiştik. Yakutiye Kaymakamlığı, Türk Kayak Vakfı ve Erzurum Kayak Kulübünün birlikte düzenlemiş olduğu 550 öğrencimizi kapsayan bir etkinlikti. Bu etkinliklerde özellikle kırsal mahallelerde yaşayan, daha önce kayakla hiç tanışmamış, maddi imkânları yetersiz olan öğrencilerimiz buralara getiriliyor ve burada kayakla tanıştırılıyor. Öğrencilerimizin malzeme ihtiyaçlarını, Yakutiye Kaymakamlığımız; antrenörler yemek ihtiyacını, Türk Kayak Vakfı ile Erzurum Kayak Kulübü karşılıyordu ve 550 öğrencimiz bu şekilde dâhil edildiği projeye devam ediyor. Bu da bunun devamı niteliğinde ikinci proje. Şimdi Pasinler’den 100 tane öğrencimiz Pasinler Kaymakamımız, Türk Kayak Vakfı ve Erzurum Kayak Kulübünün birlikte düzenlemiş olduğu bir etkinlikle kayak öğreniyorlar. İçlerinde inşallah kabiliyetli olan istikbal vadeden öğrencilerimiz devam edecektir. Bunlar daha güzel başarılara imza atacaktır. Bu anlamlı projeye katkı sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize öğrenim hayatlarında, bunlarla beraber nice başarıları olsun. İnşallah hepiniz devlete, millete hayırlı evlatlar olun. Sağlıcakla kalın."
"Karda doğmuş, karda büyümüş çocuklarımızı kayakla buluşturuyoruz"
Türk Kayak Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Kayak Kulübü Başkan Yardımcısı Emre Çarıkcıoğlu, 2021 yılından bu yana "Kar Tanesi" projesi ile kırsaldaki çocukları kayak sporu ile tanıştırdıklarını belirtti.
Başkan Yardımcısı Çarıkcıoğlu, şöyle konuştu: "Erzurum Valiliğimiz, Pasinler Kaymakamlığımız ve antrenörlerimizin desteğiyle 100 çocuğumuzu kayakla buluşturduk. Çocuklarımızı teleferik ve Palandöken’in imkânlarıyla bir araya getirdik. Aralarından yetenekli olan ve kayak sporuna devam etmek isteyen çocuklarımız olursa kulüp olarak onları desteklemeye ve geliştirmeye hazırız."
Programa Vali Mustafa Çiftçi, Pasinler Kaymakamı Yunus Emre Temel, Türk Kayak Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Emre Çarıkcıoğlu, Erzurum Kayak Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Gözütok, Burakhan Gözgeç,Pasinler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Çınar, kulüp hocaları, öğretmenler ve veliler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ