Kiremitlik Tabya’da hareketlilik haftası etkinliği

Kiremitlik Tabya’da hareketlilik haftası etkinliği

Van Spor 26.09.2024 16:24:25 0
Kiremitlik Tabya’da hareketlilik haftası etkinliği
Tarih: 26.09.2024 16:24 Güncelleme: 26.09.2024 16:24
Avrupa Hareketlilik Haftası (Avrupa Spor Haftası) kutlamaları için bu yıl Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önemli bir farkındalığa imza attı.
Bir süre önce Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin tarihi tabyalardan biri olan kent için büyük önem taşıyan tabyalardan biri olan Kiremitlik Tabyayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne zimmetlemesinin ardından bu yıl Avrupa Spor Haftası Kutlamaları, Kiremitlik Tabya’da yapıldı.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, tüm kamuoyunun dikkatini çekmek için Avrupa Spor Haftası Kutlamalarını Kiremitlik Tabya ile Atlama Kuleleri Kampüsünde gerçekleştirdiklerini belirtti.
23-30 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşen ve 81 vilayette kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Erzurum açısından ayrı bir önem taşıdı.
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Erkan Çelik’in geçtiğimiz sezon kentte yapılan kutlamalarla ilgili hazırladığı Erzurum videosu Avrupa Birliği Konseyi’ni olumlu yönde etkileyince AB Konseyi Avrupa Spor Haftasının kutlanacağı 7 büyük ilden birinin Erzurum olmasını kararlaştırmıştı. HİSF tarafından gönderilen stantlar ve materyaller aracılığı ile Kiremitlik tabya ve atlama kulelerinde 500’ü aşkın ortaokul ve lise öğrencisi gönüllerince eğlenerek spor yaptı.
Türkiye’de önemli kutlamaların yapıldığı büyük ilden biri olmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Erkan Çelik, “Geçtiğimiz sezon yaptığımız kutlamalar sonunda hazırladığımız ‘Erzurum’ konulu video, AB konseyinden büyük bir ilgi gördü ve bu sezon şehrimiz, geniş çapta Avrupa Spor Haftasının kutlandığı 7 büyük kentten biri oldu. Bunun için oldukça mutluyuz” dedi.
Avrupa Birliği Komisyonun kararından sonra Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile HİS İl Temsilciliği ortaklaşa önemli bir farkındalığa imza atarak tarihi Kiremitlik Tabya ile Türkiye’nin ilk atlama kuleleri olan atlama kuleleri kampüsünde yaz ve kış sporları temalı spor etkinlikleri düzenledi. Ayrıca Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Atlama Kuleleri Kampüsüne kurulan modern ve geleneksel spor dalları stantlarında ortaokul ve lise öğrencileri gönüllerince eğlenerek hem spor yaptılar. Hem de hareketli bir gün yaşadılar.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “Valimiz Mustafa Çiftçi tarafından kurumumuza zimmetlenen Kiremitlik Tabya’da 500’ü aşkın gencimizle spor aktiviteleri yaptık. Erzurum’un 2025 Avrupa Kış Sporları Başkenti olması nedeniyle Tematik Kış Sporları, yaz sporlarında etkinlikler gerçekleştirdik.
Bu arada etkinliklere katılan öğrencilere HİSF tarafından gönderilen tişörtler ve şapkalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, HİSF İl Temsilcisi Erkan Çelik, Gençlik Hizmetleri Müdürü Zülküf Yılmaz ile Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ve Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak tarafından öğrencilere ve katılımcılara hediye edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ