Kendi işini bırakıp deprem bölgesi için uyku tulumu üretmeye başladı

Kendi işini bırakıp deprem bölgesi için uyku tulumu üretmeye başladı

Ekonomi 18.02.2023 11:04:32 0
Kendi işini bırakıp deprem bölgesi için uyku tulumu üretmeye başladı
Tarih: 18.02.2023 11:04 Güncelleme: 18.02.2023 11:04
Sanayiciler, deprem bölgesinin öncelikli ihtiyaçlarına göre üretimlerini dönüştürmeye başladı. Başkent Ankara’da otomobiller için yanmaz koltuk kılıfı üreten Diriliş Otomotiv Tekstil, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda uyku tulumu imal etmeye başladı.
Otomobil koltuk kılıfı başta olmak üzere çeşitli teknik kumaşların üretimini yapan Diriliş Otomotiv, Ankara’da hem İvedik OSB’de faaliyetlerini yürütüyor. Farklı kumaşlardan yanmaz oto koltuk kılıfı üreten şirketin Genel Müdürü Gültekin, deprem sonrası üretimlerini nasıl dönüştürdüklerini anlattı.
Gültekin, ilk etapta kendilerine ait olan tırı mutfak haline getirmeyi planladıklarını anlatarak, “Ama bizim işimiz teknik tekstil üretmek, otomobil kumaşı üretip bunların döşemelerini imal ediyoruz burada, konfeksiyonunu yapıyoruz. Daha sonra dedik ki ‘Bizim işimiz bu değil, biz yemek falan servis edemeyiz” dedi.
AFAD’ın internet sitesinden çadır ve uyku tulumu ihtiyacı olduğunu gördüklerini anlatan Gültekin, “Biz de tabii Sanayi Bakanlığı ile irtibata geçtik. Onlar dedi ki; ‘Uyku tulumu üretmeniz gerçekten faydalı olur.’ Biz de uyku tulumu üretmek için kolları sıvadık. Normalde bu bizim işimiz değil. Daha sonra kumaş tedarikine başladık” diye konuştu.
Gültekin, uyku tulumunun içinde kullanıcıyı sıcak tutan özel bir elyaf bulunduğunu belirterek, “Firmalardan fiyat toplarken bize ‘Biz yarısını alacağız.’ dediler. Fermuar firması dedi ki ‘Biz tamamen bağış yapmak istiyoruz’ Bu şekilde uyku tulumu yapmaya karar verdik” dedi.
Günde yaklaşık bin adet uyku tulumu üretimine başladıklarını kaydeden Gültekin, “Şu anda 1 tırımız hazırlanmak üzere içine 3 bin 500 adet uyku tulumu ile beraber deprem bölgelerine göndermeyi hedefliyoruz. Haftada 5 bin adetlik üretim planlıyoruz. Gece gündüz çalışıyor burası 24 saat, 3 vardiya şeklinde çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Gültekin, 6-7 bin uyku tulumunu 1 milyon liraya ürettiklerini vurgulayarak, “Bunu, şirket kendi bünyesinden karşılamaya karar verdik. Kendi işimizi tamamen bıraktık. İhracatçı firmayız, kendi müşterilerimizi tamamen bıraktık. ‘Deprem bölgesine çalışıyoruz şu anda, size hizmet veremeyeceğiz’ dedik. Onlar da anlayışla karşıladılar sağ olsunlar” değerlendirmesini yaptı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ