"Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri" başladı

"Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri" başladı

Kültür Sanat 21.06.2024 19:56:36 0
Tarih: 21.06.2024 19:56 Güncelleme: 21.06.2024 19:56
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen "Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri" başladı.
Doğu’nun saklı Cenneti Kemaliye, 45. Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları Şenliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu sene 21 Haziran - 23 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşen şenliğin ilk günü renkli görüntüler oluşturdu.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 45. Erzincan Kemaliye (Eğin) Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliğinin açılışında yaptığı konuşmada, 21- 23 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikler kapsamında, sergi açılışı, trekking, atölye çalışmaları, kano gösterileri, söyleşiler, koro ve folklor gösterisi, via ferrata tırmanışı gibi pek çok etkinliğin yer alacağını kaydetti.
Eski TBMM Başkanı ve başbakanlardan, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, açılışta, bu yıl 45’incisi düzenlenen şenliklerin marka olduğunu söyledi.
Bölgede yapılan yol yatırımlarıyla, insanların hem şenlikleri hem de Kemaliye’nin güzelliklerini rahatça görebildiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
"2004 yılında buraya ilk gelişimizdi. Yoldan geçerken ’Uçurumdan yuvarlanmayalım.’ diye bildiğimiz bütün duaları okuduk. Ondan sonra dedim ki sorumluluğuz çok büyük. Burada hayatını kaybeden her can, bizim canımız oluyor. Dolayısıyla buraları ihya etmeliyiz. Bu yolları ihya etmek boynumuzun borcudur. Coğrafya zor, dağlar var, derin vadiler var, barajlar var ama bizim bir anlayışımız var, zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. Onun için 42 kilometre toplam tüneli olan, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan bu koridoru yapmaya karar verdik. Yol olmayan yerde hayat da olmaz, medeniyet de olmaz. Mazisi olmayanın atisi de olmaz."
Programlara, Binali Yıldırım’ın yanı sıra Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ