Kaymakam Çimşit: “Bu sene 20 öğrencimiz tıp fakültesini kazandı”

Kaymakam Çimşit: “Bu sene 20 öğrencimiz tıp fakültesini kazandı”

Eğitim 4.09.2023 17:29:39 0
Kaymakam Çimşit: “Bu sene 20 öğrencimiz tıp fakültesini kazandı”
Tarih: 04.09.2023 17:29 Güncelleme: 04.09.2023 17:29
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, son 5 yılda eğitim alanında ciddi bir ilerleme yaşadıklarını belirterek, “Bu sene 20 öğrencimiz tıp fakültesini kazandı, başka alanlarda da çok önemli bölümlere yerleşen öğrencilerimiz var” dedi.
Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası tarafından üniversitelerin çeşitli bölümlerini kazanan öğrenciler için bir program düzenlendi. Programda öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Ömer Çimşit, ilçede yapılan hizmetlerin başında eğitimin gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Yüksekova’da son 5 yılda eğitim alanında ciddi bir ilerleme yaşıyoruz. Son dört yılda 20 okulumuz hizmete girdi. Öğretmenlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Yüksekova’da bu yıl göreve başlayacak olan 462 yeni öğretmenimiz var. Haliyle eğitim alanında ciddi bir iyileşme var. Gerek liselere giriş anlamında gerekse üniversite sınavlarında ciddi bir başarı grafiği var. Bu yıl 450 öğrencimiz 4 ve 2 yıllık bölümlere yerleşti. Daha önceden ilçeden tıp fakültesi kazanan öğrencilerimiz çıkmıyordu. Geçen sene 9 tıp fakültesi çıktı. Bu sene 20 tıp fakültesi çıktı. Ayrıca başka alanlarda çok önemli bölümlere yerleşen öğrencilerimiz var. Öğrencilere buradan çağrı yapıyorum. Üniversitelere yerleşen öğrencilerimize elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Kaymakamlığımıza öğrenci belgelerini getiren öğrencilere imkanlar dahilinde elimizden gelen katkıyı sunacağız” dedi.
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ise zorlu bir coğrafyada güzel başarılar elde ettiklerini söyleyerek, “Yüksekova’da 20 tıp, 4 diş hekimliği, 6 eczacılık, 7 hukuk, sağlık ve eğitim bilimleri başta olmak üzere diğer bölümlerde de yaklaşık 450 öğrenci üniversitelere yerleşti. Bu gurur verici bir tablodur. İnşallah bu başarı daimi olacaktır. Bizde her şartta öğrencilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ