Kars’ta ‘İş-Uğraş ve El Sanatları’ sergisi açıldı

Kars’ta ‘İş-Uğraş ve El Sanatları’ sergisi açıldı

Genel 12.07.2024 13:11:35 0
Kars’ta ‘İş-Uğraş ve El Sanatları’ sergisi açıldı
Tarih: 12.07.2024 13:11 Güncelleme: 12.07.2024 13:11
Kars’ta Toplum Ruh Sağlığı "İş-Uğraş ve El Sanatları" dönem sonu sergisinin açılışı yapıldı.
Harakani Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğince düzenlenen serginin açılışını Vali Ziya Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper, Sağlık Müdürü Dr. Mücahit Aydın, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şahin Kahramanca ve davetliler birlikte yaptı.
Açılışı yapılan sergide; Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar ve ailelerinin Halk Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan eğitmenler eşliğinde yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Serginin açılışında konuşan Psikiyatri Uzmanı Uzman Dr. İbrahim Yağcı, “Her yıl geleneksel olarak yaptığımız Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin sergisi burada bulunmakta. Bizim Psikiyatrik açıdan kronik dediğimiz hastaların rehabilitasyon sürecine destek vermekteyiz. İşleyişimiz diğer kurumlara göre biraz daha farklı, hastalara hem kendi bünyemizde getirip orada birtakım işlevselliği artırıcı etkinlikler yapmaktayız. Ayrıca evlerine gidip evlerini ziyaret edip, il merkezi yada ilçe merkezi gidebileceğimiz her yere araçlarla görevlilerle gidip kendi yerlerindeki olanaklarını değerlendiriyoruz. Buradaki temel amaç toplumdan bizim kronik dediğimiz hastaları kopartmamak. Sosyal işlevselliklerini arttırmak ve etkinliklerini arttırmak. Bunun içinde birtakım faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetlerden bir tanesi de sergimiz, bu sergide bir yıl içinde bizim Halk Eğitimle birlikte çalıştığımız el işi öğretmenimizle birlikte hastalarımızın birlikte yaptığı bir takım ürünleri burada sergiledik” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi gezildi. Vali Ziya Polat, hem sergiyi gezdi, hem de sergi hakkında bilgi aldı. Sergi gün boyu açık kalacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ