Kars’ta Halk Sağlığı Haftası’nda vatandaşlar bilgilendirildi

Kars’ta Halk Sağlığı Haftası’nda vatandaşlar bilgilendirildi

Sağlık 9.09.2025 14:22:20 0
Kars’ta Halk Sağlığı Haftası’nda vatandaşlar bilgilendirildi
Tarih: 09.09.2025 14:22 Güncelleme: 09.09.2025 14:22
Kars İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Bedesten’de stantlar kurarak vatandaşlara sağlık hizmetlerini tanıttı.
Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3- 9 Eylül tarihlerinde kutlanan "Halk Sağlığı Haftası"nın bu yıl da devam ediyor. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşlara sağlık konusunda bilgilendirmeler yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü sağlık personelleri, tütün bırakma, beslenme danışmanlığı ve boy-kilo ölçümü, kanser taramaları, kronik hastalıklar, şeker ve tansiyon ölçümü, ilk yardım ve yabancı cisim çıkarma eğitimi, organ bağışı, anne sütü, akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı ile ağız ve diş sağlığı konularında vatandaşları bilgilendirdi. Ayrıca, katılımcılara broşürler dağıtılarak sağlık farkındalığı oluşturuldu. Stantları ziyaret eden vatandaşlara bilgilendirme yapılarak bardak ve broşür dağıtıldı.
Kars İl Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. Arif Eker, "3- 9 Eylül tarihleri arasında yaptığımız "Halk Sağlığı Haftası"nın son günündeyiz. Kentin birçok noktasında etkinlik gerçekleştirdik bugün de buradayız. Birçok farklı konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirdik ve bu sürecimiz devam ediyor. Randevulu veya randevusuz olarak tüm sağlık birimlerimiz vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ