Kars’ta gerçeğini aratmayan tatbikat

Kars’ta senaryo gereği 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı patlama sonrası kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Yerel 20.10.2021 09:56:53 0
Kars’ta gerçeğini aratmayan tatbikat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.10.2021 09:56

Kars’ta senaryo gereği 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı patlama sonrası kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kars’ta Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil Servis İtfaiye Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa tatbikat düzenlendi. Tatbikatta senaryo gereği Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürlüğünün jeneratör dairesinde patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Durum UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ve İtfaiye Müdürlüğüne bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, ivedilikle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürlüğüne intikal etti. İtfaiye ekipleri jeneratör dairesindeki patlamadan kaynaklı meydana gelen yangını söndürürken, UMKE ve AFAD ekipleri yaralılar için seferber oldu. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslara alınarak Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi.

Tatbikatla ilgili açıklamada bulunan Ağız ve Diş Diş Sağlığı İdari ve Mali İşler Müdürü Azer Turan, “Bugün hastanemizde bir tatbikat düzenlendik. Tatbikata göre hastanemizin zemin katında bulunan jeneratörün bulunduğu alanda bir patlama meydana geldi. Bu patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 2 yaralımız var. Hastalarımız UMKE ekibi, 112, itfaiye ve AFAD birimlerince iletişime geçilerek tatbikatımız hızlandırıldı. 2 yaralımız Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi. Tatbikatımız başarıyla tamamlanmış oldu” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ