Kars Valisi Ziya Polat’ın Sarıkamış Şehitlerini anma mesajı

Kars Valisi Ziya Polat’ın Sarıkamış Şehitlerini anma mesajı

Genel 22.12.2023 10:21:34 0
Kars Valisi Ziya Polat’ın Sarıkamış Şehitlerini anma mesajı
Tarih: 22.12.2023 10:21 Güncelleme: 22.12.2023 10:21
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Sarıkamış Harekatının 109’uncu yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Polat, yayımladığı mesajında, “Sarıkamış Harekatı, 22 Aralık 1914 günü başlayıp, 05 Ocak 1915 gününe kadar süren ve hüzünle sona eren, Birinci Dünya Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından biridir. Sarıkamış, Türk harp tarihinin önemli muharebelerine sahne olmuş, ordumuz, çok ağır şartlar altında yapılan bu muharebede hem düşmanla hem de soğuk kış şartlarına karşı kahramanca savaşmıştır. Sarıkamış, bütün imkansızlıklara ve karakışa rağmen Türk askerinin vatanını korumak için inançla ve azimle verdiği mücadeleye tanıklığa davet eden bir hüznün hikayesidir” dedi.
Tarih bir ordunun, ne böyle insanüstü bir çabayla savaştığını yazmıştır, ne de bir dağın yamacında donarak şehit olduğunu yazmıştır diyen Polat, mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Sarıkamış’a “Şehitsen, secdeler yüce ruhuna der, yer Allah-u Ekber, gök Allah-u Ekber” marşıyla uğurlanan Mehmetler, mevcudunun yüzde 90’ını kaybettiği halde savaşa devam etmiş, 15 gün süreyle ecdadına yakışır büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği göstermiştir. Bu aslında yenilgi değil, kendini feda etmenin destanıdır. Sarıkamış cennet kokar bu günlerde. Şehitlerin düştüğü toprak, başka dost olur insana. Yüreğini dayar karlı toprağına ve sanki fısıldaşır sarıçamlar ile. Rabbin muştusu ile teselli bulur seyredenler. Kahramanlığın, kardeşliğin, gayretin, büyük bir azmin destanı olan Sarıkamış Harekâtının 109’uncu yıl dönümünde; donarak, hastalığa yenik düşerek, göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ve kefenleri bembeyaz karlar olan Sarıkamış Şehitlerimiz başta olmak üzere vatan uğruna, millet uğruna, şanlı al bayrak uğruna canlarından geçerek Hakk’a yürüyen, bu kutsal toprakları bizlere vatan kılan tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

Elazığ’da Cumhuriyet coşkusu sporla kutlandı


Van Spor

Buzda sürat heyecanı başlıyor


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş Spor Kulübü: 1 - Menemen FK: 0


Van Spor

Elazığspor dev Türk bayrağı açtı


Van Spor

Elazığ’da masa tenisi kadın takımından büyük başarı


Van Spor

Başkan Sekmen; "Sporda da Erzurum’u marka şehir yapma hedefimiz var"


Van Spor

TFF, bahis oynadığı tespit edilen hakemleri açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ