Karısını öldürmüştü: Cinayetten önce evin kapısına bıçakla ‘Sonunuz geldi’, ‘Ölün’ yazdığı iddia edildi

Elazığ’da 9 Haziran 2020’de boşanma aşamasındaki eşinin boğazını kesip öldüren, kayınvalidesini de bıçakla yaralayan zanlının cinayeti işlemeden önce kayınvalidesinin evinin kapısına bıçakla ‘Sonunuz geldi’, ‘Ölün’ yaz

Asayiş 24.11.2021 12:14:36 0
Karısını öldürmüştü: Cinayetten önce evin kapısına bıçakla ‘Sonunuz geldi’, ‘Ölün’ yazdığı iddia edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.11.2021 12:14

Elazığ’da 9 Haziran 2020’de boşanma aşamasındaki eşinin boğazını kesip öldüren, kayınvalidesini de bıçakla yaralayan zanlının cinayeti işlemeden önce kayınvalidesinin evinin kapısına bıçakla ‘Sonunuz geldi’, ‘Ölün’ yazılarını yazdığı iddia edildi.

Olay, 9 Haziran 2020’de saat 22.00 sıralarında Rızaiye Mahallesi Şehit Astsubay Fatih Özmen Sokak’ta bulunun bir apartmanın 3’üncü katında meydana gelmişti. Ali Alpkılınç (40), boşanma aşamasında olan 34 yaşındaki eşi Aslıhan Alpkılınç’ın kaldığı kayınvalidesi Şule B.’nin evine gelmiş, 112 Acil Sağlık ekibi olarak kendisini tanıtıp eve girmişti. Ali Alpkılınç, önce kayınvalidesi Şule B.’yi, bacağından bıçaklayarak yaralamış, ardından boşanma aşamasındaki Aslıhan Alpkılınç’ın boğazını keserek öldürmüştü. Zanlı, olayın ardından yakalanırken, davanın ikinci duruşması Elazığ Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görüldü. Duruşmaya, sanık ve maktul avukatları ile olayda yaralanan kayınvalide ve kızı B.A. katılırken, sanık Ali Alpklınıç, ses ve görüntü bilişim sisteminde (SEGBİS) oluşan sorun nedeni ile duruşmaya katılmadı.

Duruşmada Aslıhan Alpkılınç’ın avukatı, zanlının olayı işlemeden önce kayınvalide Şule B.’nin evinin kapısına ‘Sonunuz geldi’ ve ‘Ölün’ yazısını bıçakla yazdığını iddia ettiği fotoğrafları mahkeme heyetine sundu. Delillerin sunulmasının ardından mahkeme, tanık olarak Aslıhan Alpkılınç’ın kardeşi B.A.’yı dinledi. B.A. ifadesinde, “Olaya doğrudan şahit olmadım. Doğrudan bilgi, görgü şahidi değilim. Sanık, ablama Remzi B. ile alakalı namus suçu atıyor ancak ben kesinlikle kabul etmiyorum. Çünkü Remzi’yi ablamla tanıştıran sanığın kendisidir. Ablamı Remzi’nin evine zorla temizliğini ve yemeğini yapması için göndermiştir. Ben de bir hafta gittim ablamla ve aylık bin 500 lira para alıyordu. Sanığın iddia ettiği gibi ablamla Remzi arasında bir gönül ilişkisi yoktur. 2019 yılının haziran ayında sanık bana bıçakla saldırdı. Remzi B.’yi de ona olan borçlarını ödemek için Elazığ’a çağırdı, ben ilk defa o zaman, Remzi’yi alışverişe çıktığım zaman gördüm. Neden burada olduğunu sordum. Kendisi, Ali’nin çağırdığını ve borçlarını ödeyeceğini söyledi. Daha sonra Remzi’nin yanından ayrıldım. Yanımda ablamın büyük kızı vardı. Meğer sanık bizi takip ediyormuş. Arkadan bize yaklaşarak yumrukla kafama vurdu ve bıçağı sallamaya başladı. Ben bıçaktan kaçtım ve bıçak bana geldi. Ablamın kızı da o sıra kaçtı. Biz de kendisinden şikayetçi olduk” dedi.

Mahkeme heyeti, eksik hususların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ