Kardiyoloji dünyası Van’da buluştu

Kardiyoloji dünyası Van’da buluştu

Van Haberleri 12.04.2025 13:31:00 0
Kardiyoloji dünyası Van’da buluştu
Tarih: 12.04.2025 13:31 Güncelleme: 12.04.2025 14:03

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı iş birliğiyle gerçekleştirilen canlı vaka yayını, kardiyoloji camiası tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Türkiye’nin önemli kardiyoloji etkinliklerinden biri olan Girişimsel Kardiyovasküler Akademi 2025, bu yıl Van’da düzenlendi. Kardiyovasküler Akademi Derneği’nin öncülüğünde yapılan sempozyum, Van YYÜ ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nin ortak çabasıyla hayata geçirildi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kateter laboratuvarlarında gerçekleştirilen 12 canlı vaka oturumunda; sol ana koroner müdahaleleri, bifurkasyon ve kompleks PFO/ASD vakaları, tam tıkalı damar (CTO) işlemleri, karotis, EVAR, TAVI, apendiks kapama, septal ablasyon ve mitral balon valvüloplasti gibi işlemler başarıyla uygulandı.

Programda konuşan Van İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Muhammed Tosun, gerçekleştirilen programda uzman hekimlerin birlikte çalıştığını belirtti. Tosun, "Akademik ortamlarda bulunmaktan ve sağlık alanında bilgi almaktan keyif alıyorum. Bu toplantının kent için önemli olduğunu düşünüyorum. Hocalarımızdan ricamız, bu tür toplantıların kentimizde artmasını sağlamalarıdır. Bizler de bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

“Bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu”

Hastanede gerçekleştirilen canlı vaka işlemlerinin Türkiye’deki tüm kardiyologlar tarafından izlenebildiğini belirten Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ise "Bu bizim için son derece önemli bir adım. Gerçekleştirilen vakaların tamamı oldukça zorlu vakalar olup, geçmişte bu tür işlemler bu bölgede yapılmazken, son dönemde hem ilimizde ciddi bir şekilde yapılmaya başlanmış hem de tecrübe aktarımı noktasında önemli bir aşama kaydedilmiştir. Tüm ekip arkadaşlarımı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Peki, bu canlı vakalar nelerdir? Ameliyatsız aort kapak değişimi, kalp deliklerinin kapatılması, daha önce tek seçenek olarak ameliyatla tedavi edilen ciddi ana koroner lezyonları ve çatallanma olarak adlandırılan bifurkasyon stentlemeler, sol atriyal apendiks kapama dediğimiz pıhtı atan deliklerin kapatılması, aort damarda var olan anevrizmaların kapatılması gibi son derece zor ve karmaşık vakalar burada canlı yayında gerçekleştirilerek tecrübe aktarımına imkan sağlamaktadır. Bu tür bir toplantının ilimizde yapılması ve bu tecrübe aktarımının gerçekleştirilmesi bizim için büyük bir gurur kaynağıdır" diye konuştu.

“Başka bir şehre gitmeye gerek yok”

Van YYÜ ile Van Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin işbirliğiyle ameliyatsız kritik vakaların başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Kardiyovasküler Akademi Derneği Başkanı Dr. Ömer Kozan de "Bugün kalp damar hastalıklarında yapılan girişimsel tedavilerle ilgili gerçekleştirdiğimiz bu toplantı, ameliyatsız olarak kalp kapağı takmak ve doğuştan kalpteki delikleri kapatmak gibi pek çok önemli işlemi başarıyla gerçekleştirdiğimiz bir aşamayı göstermektedir. Yıllar önce, doğu illerimizden insanlar bu tür işlemleri yapabilmek için batıya gitmek zorunda kalırlardı; tarlasını, öküzünü satıp çözüm ararlardı. Ancak bugün, devletimizin katkıları ve hekimlerimizin özverili çalışmaları sayesinde, ülkemizin en ücra köşelerinde bile bu işlemler başarıyla gerçekleştirilmektedir. Bu sayede, bölgedeki vatandaşlarımıza gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim: Artık her türlü kalp problemi için çözüm bulabilecekleri mükemmel merkezlerimiz var" şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Kardiyoloji dünyası buluştu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ