Karaman’da ücretsiz yemek uygulamasının çerçevesi genişletildi

Karaman’da ücretsiz yemek uygulamasının çerçevesi genişletildi

Eğitim 23.02.2023 13:54:07 0
Karaman’da ücretsiz yemek uygulamasının çerçevesi genişletildi
Tarih: 23.02.2023 13:54 Güncelleme: 23.02.2023 13:54
2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulaması Karaman’da başladı.
Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği "5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek uygulaması" çerçevesinde Karaman’da anaokulları, yatılı ve taşımalı eğitim gören öğrencilere ücretsiz yemek verilmeye başlandı. Çerçevesi genişletilen ücretsiz yemek uygulamasıyla bu dönem Karaman’da 13 bin 462 öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ile Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokulu-Ortaokulunu ziyaret ederek ücretsiz yemek uygulaması hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Karaman’a gelen Hatuniye, Piri Reis ve Karamanoğlu Mehmetbey GSB Yurtları ile il genelinde kalan bin 300 depremzede öğrencinin yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle ders başı yaptığını ve ücretsiz yemek uygulamasından faydalandığını ifade eden Çalışkan, uygulama çerçevesinde okul mutfağında yemek hazırlama imkanı olan anaokulları ile bünyesinde anasınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için okullara gerekli desteğin verildiğinin altını çizdi.
Çalışkan, “Bakanlığımız tarafından çerçevesi genişletilen okul öncesine ücretsiz yemek uygulaması başladı. Okulların açılmasıyla başlayan uygulamada özel olarak hazırlanan menüler öğrencilerle buluştu. Kendi mutfağında yemek hazırlaması mümkün olmayan okullarımızın beslenme hizmetini öğretmenevimiz aracılığıyla sağlıyoruz. Bakanlığımızın sağladığı imkânlarla parasız yatılı, taşıma çerçevesindeki öğrencilerimiz ve anaokulu ile anasınıfı öğrencilerinin tamamı, özel eğitim meslek okulu ve özel eğitim uygulama okulu öğrencilerimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor. Bu dönem itibariyle ilimiz genelinde 13 bin 462 öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ