Karademir: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde bekliyoruz"

Karademir: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde bekliyoruz"

Genel 21.08.2024 13:09:50 0
Karademir:
Tarih: 21.08.2024 13:09 Güncelleme: 21.08.2024 13:09
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, ay sonu sona erecek olan mücbir sebep halinin uzatılmasını iş dünyası olarak beklediklerini söyledi.
Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ve yönetimini ziyaret ederek, 31 Ağustos’ta sona erecek olan mücbir sebep durumunun ardından mükelleflerin hak kaybı yaşamaması için neler yapılması gerektiği noktasında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantı öncesi konuşan Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, deprem bölgesi olan 4 ilde mücbir sebep halinin 31 Ağustos’ta sona ereceğini belirterek, “Bizler iş dünyası olarak saha da sürekli esnafımızın, tüccarımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını dile getiriyoruz. 31 Ağustos’ta sona erecek olan mücbir sebep halinin uzatılmasıyla ilgili devletimizin hızlı bir şekilde karar alıp bu sürenin uzatılmasını esnafımıza ve vatandaşlarımıza, tüccarımıza sanayicimize hayırlı haber verilmesini istiyoruz” Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haber bekliyoruz” dedi.
Malatya’nın 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığını beliren Karademir, “Acılar halen sürmektedir. İş dünyası da çok sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Bu nedenle de mücbir sebep halinin uzatılması gerekiyor” dedi.
31 Ağustos’un Malatya iş dünyası için kritik bir tarih olduğunu belirten Karademir, mücbir sebebin uzatılmasını ve geçmişe yönelik borçların silinmesinin ise elzem olduğunu dile getirdi.
Karademir, deprem bölgesinde konteyner işyerlerinde ayda 5-6 bin lira ciro yapan küçük esnafın bu yükleri taşımasının asla mümkün olmadığını da dile getirdi.
Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı ise ay sonu sona erecek mücbir sebep hali ile ilgili kentteki sivil toplum kuruluşları ziyaret ederek bilgilendirmeler yaptıklarını belirterek, “31 Ağustosta sona erecek olan mücbir sebep sonrası mükelleflerimizin yararlanacağı kolaylıklar bunlarla ilgili olarak bilgilendirme toplantılarını yapıyoruz. Mükelleflerimizin bir hak kaybına uğramaması için gerekli açıklamaları yapacağız. Bugün bizleri ağırlayan MAGİNDER Şube Başkanımız Salih Karademir ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ