Kanalboyu esnaf çarşısı AVM’leri aratmıyor

Kanalboyu esnaf çarşısı AVM’leri aratmıyor

Genel 11.06.2025 15:19:19 0
Kanalboyu esnaf çarşısı AVM’leri aratmıyor
Tarih: 11.06.2025 15:19 Güncelleme: 11.06.2025 15:19
6 Şubat depremleri sonrası Malatya Kanalboyu’nda kurulan konteyner çarşı, kapalı yapısı ve modern görünümüyle esnafa AVM konforunda hizmet sunuyor.
6 Şubat depremleri sonrasında iş yerleri yıkılan Akpınar ve Kışla Caddesi esnafı Kanalboyunda kurulan konteyner Çarşıya taşınmıştı. Battalgazi Belediyesi tarafından alt yapı ve üst yapısı tamamlanan çarşı adeta alış veriş merkezlerini andırıyor. Birçok esnafın bulunduğu çarşı kışın yağmurdan, kardan, yazın ise sıcaktan etkilenmiyor. Esnaf vatandaşları alışveriş için Kanalboyu çarşıya davet ediyor.
6 Şubat depremleri öncesinde Akpınar ve Kışla bölgelerinde faaliyet gösteren esnaflar, ticaret hayatlarını artık bu yeni çarşıda sürdürüyor. Şehrin yeni ticaret noktası haline gelen çarşı, fiziki yapısıyla dikkat çekerken kullanım kolaylığı sayesinde de vatandaşların ilgisini çekiyor. Tamamen kapalı şekilde inşa edilen çarşı, kış aylarında soğuk ve yağıştan, yaz aylarında ise güneşten korunaklı bir ortam sağlıyor. Aydınlatma sistemi sayesinde gece saatlerinde de alışveriş yapılabiliyor.
Battalgazi Belediyesi tarafından altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan Kanalboyu Esnaf Çarşısı, kapalı yapısı ve modern görünümüyle hem esnafa hem de vatandaşlara konforlu bir alışveriş ortamı sunuyor. Çarşının bir başından diğer başına kadar birçok alanda faaliyet gösteren çok sayıda esnaf bulunuyor.
"AVM tarzıyla her ihtiyacımızı bulabiliyoruz"
Çarşıdan alışveriş yapan vatandaşlar konteyner çarşıda her ihtiyaçlarına uygun iş yerlerinin olduğunu ifade etti. Vatandaşlardan Ahmet Özbay çarşının üstünün kapalı olmasından dolayı rahat alışveriş yapabildiklerini söyleyerek, "Serinlik açısından çok iyi bir çarşı. Diğer yerlerde gölge kalmamıştı. Ufak bir açık hava AVM gibi olmuş. Her türlü esnaf var. İhtiyacımız olan çoğu şey burada bulabiliyoruz." dedi. Umut Kaan Arslan isimli genç ise "Çarşı iş yerleri yıkılan esnaflar için büyük kolaylık oldu. En azından geçici olarak bir düzen sağlandı. Yemek yemek, alışveriş yapmak, su içmek gibi ihtiyaçlarımızı karşılayacak her şey burada var" ifadelerini kullandı. Alışveriş yapan vatandaşlardan Şükrü Demir de, "Çarşı çok güzel olmuş. Yazın sıcağında gölgede alışveriş yapabiliyoruz. Böyle bir ortada alışveriş yapmak oldukça güzel." dedi.
Tolgahan Elpeze ise, "Geçen hafta Malatya’da çok ciddi bir yağış oldu ama kanalboyu çarşıda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Gayet güzel yapılmış bir çarşı. Emeği geçenlere teşekkür ederim." şeklinde konuştu.
Esnaflardan vatandaşlara davet
Kanalboyu konteyner çarşıda hizmet veren esnaflar da vatandaşları çarşıya davet etti. Esnaflardan Murat Ceyhan, "AVM tarzı bir çarşı oldu. Yaklaşık 300 esnaf burada faaliyet gösteriyor. Sabahları temizlik ekipleri geliyor, temizlik yapılıyor. Çarşımız çok nezih. Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın geldiğinde söz vermişti; üstü kapanacak, aydınlatma yapılacak, çeşme konulacaktı. Hepsi yerine getirildi. Her şey var çarşımızda ve vatandaşlarımız gelip gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirler" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ