Kalecik ve Tuşba Sakinleri İsyanda “Yollar Köstebek Yuvası, Ulaşım Çileye Döndü”

Kalecik TOKİ’de yaklaşık 11 bin, mahalle genelinde ise 15 bine yakın nüfus yaşıyor. Ancak mahalle sakinleri, yolların yıllardır asfaltlanmadığını ve köstebek yuvasına döndüğünü belirtiyor.

Van Haberleri 18.09.2025 12:04:00 0
Kalecik ve Tuşba Sakinleri İsyanda “Yollar Köstebek Yuvası, Ulaşım Çileye Döndü”
Tarih: 18.09.2025 12:06 Güncelleme: 18.09.2025 12:09

Van’ın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan ve Tarihi Van Evleri’ne ev sahipliği yapan Kalecik Mahallesi ile çevresindeki Tuşba TOKİ ve Kavacık sakinleri, yıllardır çözülemeyen sorunlar nedeniyle adeta isyan noktasına geldi. Vatandaşlar, Tuşba Belediye Başkanı Hanım Akkoş’u ve Van Büyükşehir Belediyesi’ni görevlerini yerine getirmeye davet ediyor.

Yollar Köstebek Yuvasına Döndü

Kalecik TOKİ’de yaklaşık 11 bin, mahalle genelinde ise 15 bine yakın nüfus yaşıyor. Ancak mahalle sakinleri, yolların yıllardır asfaltlanmadığını ve köstebek yuvasına döndüğünü belirtiyor. Tarihi Van Evleri’nin bulunduğu güzergâhların da aynı durumda olması, turizmi olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, “Bütçe yetersizliği bahanesiyle Tuşba Belediyesi ilçeyi en az 20 yıl geriye götürdü” diyerek tepki gösteriyor.

Çöp ve Temizlik Hizmetlerinde Aksaklık

Uzun süredir Kalecik TOKİ’de çöplerin düzensiz toplanması da mahalleliyi rahatsız ediyor. Kavacık sakinleri de benzer sorunlardan şikâyetçi. Çevre temizliğinin yapılmaması hem yaşam kalitesini düşürüyor hem de mahalle estetiğini bozuyor.

Ulaşımda Büyük Sorun: Vatandaşlar İşe Geç Kalıyor

Mahallede en çok dile getirilen sorunlardan biri ulaşım. Geçen yıla kadar yarım saatte bir kalkan 611 numaralı mor otobüslerin sayısı azaltıldı, seferler seyrekleştirildi. Sabah ve akşam saatlerinde otobüsler tıklım tıklım dolarken birçok öğrenci ve çalışan araçlara binemediği için mağdur oluyor. Minibüslerin de düzensiz çalışması vatandaşları canından bezdirmiş durumda.

 

Öğretmen Lojmanları ve Kalecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çevresinde bozuk yollar nedeniyle otobüs ve minibüslerin durağa girmemesi, yüzlerce eğitimci ve öğrenciyi de zora sokuyor. Vatandaşlar, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın Tuşba Belediyesi ile koordineli çalışmasını ve bu soruna acil çözüm üretmesini talep ediyor.

“Görevlerini Yapmıyorlar”

Vatandaşlar, Tuşba Belediyesi yönetiminin seçim zamanı dışında mahalleye uğramadığını, sorunlara duyarsız kaldığını belirterek şöyle konuşuyor:
“Doğru dürüst bir kaldırım taşı bile döşemeyen, yolları köstebek yuvasına çeviren bu anlayıştan bıktık. Belediyecilik hizmet zamanı. Hem Tuşba Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi sorumluluklarını yerine getirmeli. Bu sorunlar bir an önce çözülmezse daha büyük sıkıntılar yaşanacak.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Kenan Gül'ün Haberi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ