Kahramanmaraş’ta 117 aileye yuva olacak konteyner kentte çalışmalar sürüyor

Kahramanmaraş’ta 117 aileye yuva olacak konteyner kentte çalışmalar sürüyor

Genel 20.02.2023 13:22:41 0
Kahramanmaraş’ta 117 aileye yuva olacak konteyner kentte çalışmalar sürüyor
Tarih: 20.02.2023 13:22 Güncelleme: 20.02.2023 13:22
Kahramanmaraş’ta ’asrın felaketi’ olarak nitelendirilen büyük depremin ardından depremzedeler için kurulan konteyner kentte, Cumhurbaşkanı’nın ziyareti öncesinde hummalı çalışma sürüyor.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık iki yıkıcı depremin ardından depremzedelerin barınma sorunun ortadan kaldırılması için çalışmalar son sürat devam ediyor. Bu çerçevede depremde en büyük yıkımlardan birine sahne olan Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner kent, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılacak. 117 aileye ev sahipliği yapacak kentte altyapı çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmaları da son sürat devam ederken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç devletin tüm kurumlarıyla birlikte sahada olduğunu ve depremzedelerin sorunlarının çözülmesi için çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

"Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahada"
Depremin ardından Kayserili vatandaşların depremin yaralarının sarılması için adeta seferber olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesine her türlü insani yardımın ulaştırıldığını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Gerçekten 100 yılın en büyük depremlerden birisini yaşıyoruz şu an. 11 il olarak belirlendi ama bunun yanında Kayseri’mizin de 6,0, 6 buçuk şiddetinde bir deprem yaşaması nedeniyle 1 hafta insanlarımız evlerine giremedi. Dışarıda kalmak durumunda kaldı. Daha sonra yavaş yavaş evlerine dönmeye başladı. Deprem sadece olduğu yerde değil her yere yansıması oldu. Deprem olduğu anda gerek valilerimiz gerekse belediyeler el ele vermek suretiyle, Kayseri’deki hayırseverlerimizle birlikte sadece Kahramanmaraş’ımıza değil bütün illerde adeta Kayseri’nin desteklerini hep beraber gördük. O yüzden ben Kayserili kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde her yerde hummalı bir çalışma var. Kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaşlarımızla adeta herkes seferber oldu. Bunlar abartılı rakamlar değil; yüzlerce, binlerce tırlarla burada vatandaşlarımızın ihtiyacına yönelik her aşamada yer aldık. Nereden telefon geldiyse hepsine sahip çıkma bağlamında Kayseri lojistik bir merkez haline geldi. Şu anda daha organize, herkesin görev tanımı belirli bir şekilde çalışmalar sürüyor. Şu anda gördüğünüz gibi konteyner kentteyiz, aşama aşama kalıcı evler kurulacak. Burada bakanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, kurum ve kuruluşlarımızla sahadayız. Burada insanlar sabahlara kadar konteyner kentler yetişsin diye çalıştılar. Burada sadece bir konteyner kurulmuyor; kanalizasyonundan, iletişiminden, elektriğinden, güneş enerjisinden ve eşyalarına varana kadar hepsiyle ilgili çalışma yapılıyor. Şu anda burada 117 konteyner var, 117 hak sahibine imkan verilecek ve onlar da belirlendi. Şu anda Kayseri’de 50 bin civarında değişik illerden gelen vatandaşlarımız var" dedi.

"Konteyner kenti beğendik"
Konteyner kente yerleşme başvurularını e-Devlet üzerinden yaptıklarının ve kısa sürede dönüş aldıklarının altını çizen depremzede Remzi Doğan, "Evimiz çökmek üzereydi, ağır hasarlıydı. O yüzden çadır kente geçtik, 13-14 gün kendi yaptığımız naylon çadırlarda kaldık. Daha sonra çadır kente gittik. Dün de e-Devlet üzerinden konteyner kente kayıt olmuştuk; gece 12.25’te aradılar, ’Yarın 10.00’da burada olun’ dediler, hepsine teşekkür ediyorum. Devletimize, bu konuda çaba gösteren herkese bu konuda sonsuz teşekkür ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Yani Allah’tan gelen, yapacak bir şey yok, yapacağımız sadece sabır ve dua. Allah beterinden saklasın. Konteynerlere baktık beğendik, birkaç eksiği var ama tamamlanması için çalışmalar sürüyor" diye konuştu.
Güldane Doğan da, "Ben çamaşır makinesi istiyorum. Bizim çamaşırlarımız çok fazla, biz çadırdan geldik. Burası bizim için iyi" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ