Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, 8 Kasım 2025'te düzenlediği av koruma kontrolünde kafes avcılığı yapan bir şahıs tespit etti. Yakalanan avcıya 12 bin TL idari para cezası ve 8 bin TL tazminat kararı uygulanacak. Bölgedeki koruma-kontrol çalışmaları titizlikle sürüyor.
Muş'ta Kafes Avcılığı Yapan Şahısa Ağır Ceza
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgedeki yasa dışı avcılık faaliyetlerine karşı gerçekleştirdiği denetimlerde önemli bir başarıya imza attı. Muş ilinde yapılan bir operasyonda, kafes avcılığı yaptığı tespit edilen bir şahıs suçüstü yakalanarak cezai işleme tabi tutuldu.
Suçüstü Yakalandı: 20 Bin TL'lik Cezai Yaptırım
Muş DKMP ekipleri, 08 Kasım 2025 tarihinde il genelinde gerçekleştirdiği rutin av koruma ve kontrol faaliyetleri sırasında yasa dışı bir avlanma yöntemi olan kafes avcılığı yapan bir kişi tespit etti. Yapılan kontrollerde suçüstü yakalanan şahıs hakkında derhal tutanak düzenlendi. Şahıs için kanunlar çerçevesinde toplam 20 bin TL'yi bulan ağır bir mali yaptırım öngörüldü. Yakalanan avcı için 12.000 TL idari para cezası ve doğada verdiği tahribat nedeniyle 8.000 TL tazminat kararı uygulanacak.
Bölge Genelinde Koruma-Kontrol Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Doğal yaşamın ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla çalışmalarını titizlikle yürüten DKMP 14. Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasındaki Bitlis, Siirt, Hakkari, Van ve Muş illerinde koruma-kontrol çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı. Ekipler, benzer yasa dışı avlanma yöntemlerini kullananları tespit etmek ve caydırıcı cezalar uygulamak için sahada aktif olarak görev yapıyor.
Yasa Dışı Avcılıkla Mücadele Kararlılığı
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, doğal hayatın dengesini bozan ve nesli tehlike altındaki türlere zarar veren yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadeleden asla taviz verilmeyeceği vurgulandı. Vatandaşların bu tür faaliyetlere rastlamaları durumunda Alo 184 ücretsiz ihbar hattını kullanmaları istendi. Yetkililer, doğanın korunması için toplumsal duyarlılığın önemine dikkat çekti.
Kaynak: Van Postası Gazetesi