Kadınlar Günü onlar için buruk geçiyor

Kadınlar Günü onlar için buruk geçiyor

Genel 8.03.2023 15:11:32 0
Kadınlar Günü onlar için buruk geçiyor
Tarih: 08.03.2023 15:11 Güncelleme: 08.03.2023 15:11
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Muş’taki Danişment Gazi Öğrenci Yurduna yerleştirilen depremzedeler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buruk geçiyor.
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezinde çalışan gençlik liderleri ve gönüllü gençler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Danişment Gazi Öğrenci Yurdunda kalan depremzede kadınlara karanfil vererek günlerini kutladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerinin Kadınlar Günü’nde kendilerini unutmadıkları için mutlu olduklarını belirten depremzede Elif Yarçin, “Yaşadığımız asrın felaketinden dolayı Malatya’dan Muş’a geldim. Çok güzel karşılandık, çok güzel ağırlandık. Bugün de Kadınlar Günü, sağ olsunlar bizleri unutmadılar. Çiçeklerimizi getirdiler. Bugün de unutulmadık. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Kadınlar için dünyanın çok zor bir yer olduğunu ifade eden depremzede Gizem Solak ise Kadınlar Günü’nün kendileri için buruk geçtiğini belirterek, “Gaziantep’ten Muş’a oğlumun eğitimleri için geldim. Oğlum burada özel eğitimine devam ediyor. Oğlumun özel durumları var. Yaralarımızı sarmak için burada çok güzel çalışmalar yapılıyor. Biz burada çok iyiyiz, huzurluyuz. Buraya gelmek bizlere çok iyi geldi. Burada güzel bir kültürün içinde bulduk kendimizi, herkes insanlık görevini çok iyi üstlenmiş. Bugün Kadınlar Günü ve bazı yazılar okuyorum, ‘kadın olmak en büyük direniştir’ diye. Gerçekten öyle, kadınlar için dünya çok zor bir yer. Çocuklarımızın başında olabilmek ve güçlü ebeveynler olmak için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin yarası kendisine çok ağır. Birçok aile birçok trajediye boyun eğmek zorunda kaldı. Allah’ın takdiri. Kadınlar Günü’nü canımız acıyarak kutluyoruz. İnşallah bundan sonra daha büyük acılar yaşamayız” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ