KAAN, Savunma Sanayisinde Yeni Bir Dönem Başlatıyor: F-35'e Rakip Oldu!

Türkiye'nin yerli ve milli beşinci nesil savaş uçağı KAAN, uluslararası arenada adını duyurmaya devam ediyor.

Bilim ve Teknoloji 6.08.2025 02:27:00 0
KAAN, Savunma Sanayisinde Yeni Bir Dönem Başlatıyor: F-35
Tarih: 06.08.2025 02:28 Güncelleme: 06.08.2025 02:28

Türkiye'nin yerli ve milli beşinci nesil savaş uçağı KAAN, uluslararası arenada adını duyurmaya devam ediyor. Endonezya'nın 48 adetlik siparişinin ardından, ABD medyasının radarına giren KAAN, F-35 savaş uçağına ciddi bir rakip olarak öne çıkıyor.

Türkiye'nin Savunma Kabiliyetindeki Yükseliş

Son yıllarda savunma sanayisinde kaydettiği önemli ilerlemelerle dikkat çeken Türkiye, TCG Anadolu gemisi, HÜRJET ve Altay tankı gibi projelerin yanı sıra KAAN ile de adından söz ettiriyor. Yerli ve milli savunma sanayisinin gücünü gösteren KAAN, uluslararası pazarda da büyük ilgi uyandırıyor.

KAAN'ın F-35'e Karşı Rekabet Gücü

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen KAAN, teknik özellikleriyle F-35'lerle yarışabilecek kapasitede. Özellikle daha uygun fiyatlı olması, KAAN'ın satış potansiyelini artırıyor. Newsweek dergisi de bu durumu vurgulayarak KAAN ile F-35'leri karşılaştıran bir makale yayınladı.

Endonezya Siparişiyle Artan İlgi

Endonezya'nın 48 adet KAAN sipariş etmesi, ABD medyasının dikkatini çeken önemli bir gelişme oldu. Bu sipariş, KAAN'ın uluslararası pazarda ne kadar potansiyelli olduğunu gösteriyor.

Daha Erişilebilir Bir Alternatif

KAAN'ın F-35'e kıyasla daha erişilebilir bir konumda olması, özellikle fiyat avantajıyla birçok ülke için cazip bir seçenek oluşturuyor. Gazete, KAAN'ın satışında yakında F-35 ile rekabet edebileceğini vurguluyor.

Mısır ve Körfez Ülkelerinden İlgili Sinyaller

Endonezya siparişinin ardından Mısır'ın da KAAN'a ilgi gösterdiği belirtiliyor. Kahire veya Ankara'dan henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Mısır'ın KAAN'ı yakından değerlendirdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Amerika'nın Körfez ortaklarının da KAAN'a ilgi gösterdiği ve Washington'ın İsrail'in askeri üstünlüğünü korumak adına bölgeye gelişmiş sistemler transfer etme konusunda isteksiz olduğu belirtiliyor. Bu durum, KAAN'ın bölgede daha da yaygınlaşabileceği sinyallerini veriyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ