Judo’nun kalbi ETÜ’de atıyor

Judo’nun kalbi ETÜ’de atıyor

Van Spor 7.02.2024 17:03:09 0
Judo’nun kalbi ETÜ’de atıyor
Tarih: 07.02.2024 17:03 Güncelleme: 07.02.2024 17:03
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Üniversiteler arası Judo Şampiyonası’nın açılış programı gerçekleştirildi.
ETÜ’nün ev sahipliği yaptığı Türkiye Üniversiteler arası Judo Şampiyonası’nın açılış programına Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
Şampiyonada 28 farklı üniversiteden 40 kadın ve 70 erkek sporcu mindere çıkarken toplamda 165 müsabaka gerçekleştirildi. Şampiyonaya ETÜ adına katılan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Yunus Emre Esenboğa ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Muhammet Ali Demirel karşılaştıkları tüm rakipleri mağlup ederek altın madalyaya uzandı.
Kıyasıya mücadelelere sahne olan şampiyonada madalya kazanan sporcular için düzenlenen törende konuşan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, şampiyonaya katılan sporcuları tebrik ederek: “Umuyorum ki Erzurum’da güzel vakit geçireceksiniz. Müsabakaların yanı sıra şehrimizin tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatınız olacak. Sizlerle burada bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Başta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olmak üzere Judo Federasyonu Başkanımıza ve Rektörümüze emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Törende konuşan Rektör Çakmak ise Türkiye Üniversiteler arası Judo Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek: “28 üniversitemizden birbirinden kıymetli toplam 110 sporcumuz bu şampiyonaya katılma başarısı gösterdi. Sporcularımız arasında Avrupa Dünya Şampiyonu olimpik sporcumuz Mihraç Akkuş, Avrupa Şampiyonu Muhammed Ali Demirel ve uluslararası müsabakalarda önemli başarılar kazanan Samet Kumtaş, Müberra Güneş ve Aziz Kara gibi sporcularımız bulunuyor. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde ülkemizin judo camiası mensupları da büyük acılar yaşamıştı. Yaşadıkları acıya rağmen aramızda olan ve şampiyonamıza katılan depremzede kardeşlerimiz bulunuyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca Judoya ve üniversite sporlarına sundukları katkılardan ötürü tüm depremzede kardeşlerimiz adına hakemlerimiz sayın Kadir Saday’a ve Sayın İsmail Sefa Kocabaş’a teşekkür ediyorum. Bu vesileyle şampiyonamızın başarıyla geçmesini diliyor hepinizi selamlıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından devam eden program, sporcuların madalyalarını alması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: judo’nun kalbi etü’de atıyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ