İzmir'de Tunç Soyer sözünde durmadı, 18 bin işçi iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ikramiye sözünde durmaması nedeniyle 18 bin işçi, iş bırakma kararı aldı.

26.06.2023 22:34:00 0
İzmir
Tarih: 26.06.2023 22:37 Güncelleme: 26.06.2023 22:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kurban Bayramı öncesi İZELMAN ve İZENERJİ'de çalışan 18 bin işçinin ikramiyelerini söz vermiş olmasına rağmen hesaplara yatırmadı.

Bunun üzerine belediyede örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası iş bırakma kararı aldı.

Tunç Soyer'in makamı önünde toplandılar
Sendikanın çağrısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in makamının bulunduğu Kemeraltındaki Egemenlik Evi önünde toplanan işçiler Soyer'e; 'Sözünü tut' çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye yönetimine süre veren sendika, ikramiyelerin yatmaması halinde iş bırakma eylemlerinin artarak devam edeceği konusunda büyükşehir belediyesini ve Tunç Soyer'i uyardı.

Egemenlik evi önünde toplanan işçilere açıklama yapan sendika yönetimi, büyükşehir belediyesi yönetiminden işçilere verdikleri sözleri yerine getirmelerini istedi.

Tunç Soyer yine sözünde durmadı
Büyükşehir belediyesi ile sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre 2 ayda bir ödenmesi gereken ikramiye alacaklarının ve ayın 20'sinde ödenmesi gereken avansların ödenmediğine dikkat çeken sendika yetkilisi, şunları söyledi:

Toplu sözleşmeden doğan alacakların zamanında ödenmemesi konusunda uzun süredir mağduriyetler yaşıyoruz.

Biz emekçiler bu ödenmesi gereken sosyal haklarla ay sonunu ancak getirebiliyoruz. Bir önceki bayramda da yatması gereken ikramiyeler bayram sonrasına sarkıtıldığı için üyelerimiz Ramazan Bayramı'na parasız girmişlerdir.

Bu bayram öncesi 6 Haziran'da işverenle yapmış olduğumuz görüşmede işveren benzer sıkıntıların bu bayramda yaşanmayacağını belirtip İZELMAN ve İZENERJİ emekçilerinin ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplarda olacağını tarafımıza bildirmişlerdir.

6 Haziran'dan sonra defalarca yapmış olduğumuz görüşmelerde de tarafımıza herhangi bir sıkıntının olmadığı ifade edilmiş olmasına rağmen 23 Haziran Cuma günü, ödeme yapılmayacağı, pazartesi günü de paranın hesaplara yatıp yatmayacağının belli olmadığı ifade edilmiştir.

"İkramiyelerimiz yatmazsa, tutumumuz devam edecek"
Bayram öncesi işçilerin ikinci defa mağdur edilmesinin kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bizler 18 bin emekçinin örgütlü olduğu Disk/Genel-iş sendikası üyeleri olarak bu sorumsuz tavrı şiddetle kınıyoruz.

İkramiyelerin hesaplara yatırılmaması halinde bu düzensizliğe, bu sorumsuz tavra karşı tutumumuz önümüzdeki günlerde devam edecektir.

İşçiler, verilen sözlerin tutulmasını istiyor
Sabah'ın haberine göre; çok sayıda büyükşehir çalışanı geçtiğimiz bayramda olduğu gibi bu bayramda da ikinci bir mağduriyet yaşamak istemediklerini belirtti.

Bayram öncesi alışveriş için ikramiyeleri beklediklerini belirten işçiler, verilen sözlerin yerine getirilmesini talep etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ