İtfaiyecinin zor anları, boğazı düğümlendi

İtfaiyecinin zor anları, boğazı düğümlendi

Genel 11.02.2023 12:08:25 0
İtfaiyecinin zor anları, boğazı düğümlendi
Tarih: 11.02.2023 12:08 Güncelleme: 11.02.2023 12:08
Kahramanmaraş’ta 116’ncı saatte 35 yaşındaki bir vatandaşı enkaz altından sağ çıkartan Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekibinden Halil İbrahim Kuru, vatandaşın ambulansa götürüldüğü esnada duygu dolu anlar yaşadı. Kuru, “15 yıldan beri itfaiyeciyim, 1999 depremini yaşadım” dediği esnada adeta boğazı düğümlendi.
Türkiye’yi sarsan deprem felaketi sonrasında bölgeye gönderilen ekipler canla başla çalışmalarını sürdürüyor. 10 ili etkileyen deprem sonrasında Kahramanmaraş’a hareket eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, bölgede canların hayata tutunması için yoğun bir gayretle çalışıyor. Büyükşehir İtfaiyesi ile Büyükşehir Arama Kurtarma ekipleri, dur durak bilmeden yaşam belirtisi olan enkazlarda titiz bir çalışma yürütüyor. Bu çerçevede Sakarya Büyükşehir ekipleri 116’ncı saatte inanılmaz bir kurtuluşu daha gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Trabzon Caddesi üzerinde bulunan Emek Apartmanı’nın enkazından 35 yaşındaki Adnan Yaşar, uzun uğraşlar neticesinde sağ olarak çıkartılarak hastaneye sevk edildi. Vatandaşın kurtarıldığı esnada bölgede büyük bir sevinç hakim oldu. Umutların tekrar yeşerdiği bölgede ekipler bir cana daha ulaşabilmek için cansiparene şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

İtfaiye erinin duygu dolu anları
Enkaz altından kurtarılan vatandaşın sedye ile ambulansa taşındığı esnada Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli Halil İbrahim Kuru ise duygu dolu anlar yaşadı. Enkaz altından bir kişiyi daha canlı çıkarmanın mutluluğu içerisinde olan ve saatlerdir yürüttükleri çalışmalar neticesinde sesi kısılan itfaiye eri, kendisine yöneltilen soruya cevap verdiği esnada adeta boğazı düğümlendi. Kuru, duygularını, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde ben 15 yıldan beri itfaiyeciyim, 1999 depremini yaşadım. Çalışmamızı yaptık ve biraz duygusalız. Ne anlatayım bilemiyorum, Allah’a hamdolsun vatandaşımızı sağ olarak çıkardık. Sakarya Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi el ele, dua edin biz mutluyuz” sözleri ile ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ