İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Van’a geliyor

İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Van’a geliyor

Van Haberleri 16.06.2025 15:02:00 0
İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Van’a geliyor
Tarih: 16.06.2025 15:02 Güncelleme: 16.06.2025 20:33

Ceza İnfaz Kurumlarında yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin tanıtılması ve hükümlü ile tutukluların üretim yoluyla topluma kazandırılmasını amaçlayan "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" Van Kent Meydanı’nda düzenlenecek.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından her yıl farklı illerde düzenlenen fuar, bu yıl Türkiye genelinden 64 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünün katılımıyla Van’da düzenlenecek. 28 Haziran - 2 Temmuz 2025 tarihleri arasında Van Kent Meydanında düzenlenecek olan fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda ürünleri, tekstil, mobilya, el sanatları, ahşap ve deri ürünleri gibi birçok farklı kategoride yüzlerce ürün ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

“Hükümlüler meslek edinirken, emekleri de ekonomiye kazandırılıyor”

Ceza İnfaz Kurumlarında yürütülen uygulamalı işbaşı mesleki eğitim ve üretim faaliyetleri kapsamında üretilen ürünler, fuar aracılığıyla hem halka tanıtılacak hem de kaliteli ve ekonomik olan bu ürünler satılarak ekonomiye kazandırılacak. Farklı illerde daha önce düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerini sağlaması ayrıca ürünlerin kaliteli ve uygun olması nedenleriyle vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.

“Van’da ilk kez düzenleniyor”

İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın bu yıl Van’da düzenlenmesiyle birlikte, kent halkı ilk kez bu kapsamda bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Yerli üretimin ve sosyal sorumluluk bilincinin bir araya geldiği fuarda, ziyaretçilere kaliteli ve özgün ürünleri uygun fiyatlarla temin etme imkânı sunulacak. Saat 12.00 ila 21.00 arasında açık olacak olan fuarda ziyaretçiler; 64 Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüklerinde üretilen el yapımı dekoratif eşyalar, gıda ürünleri, tekstil ürünleri, deri çanta, kemer, mobilya ve süs eşyaları gibi geniş bir ürün yelpazesini yakından inceleyebilecek.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ